Karl-Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya élete legnehezebb harcát vívja. Pénteken derült ki, hogy újra rákos sejtet találtak a szervezetében, ma pedig azt közölték vele az orvosok, hogy leukémiája gyógyíthatatlan, már csak a csodában bízhat.
A norvég TV2-nek nyilatkozott a kézilabda szakember, amelyben elmondta, hogy már családjával és barátaival is közölte a rossz hírt: „Az ország két legjobb hematológusa mondta ki végül a halálos ítéletet, nem volt vicces. Jól vagyok és mindent megteszek, hogy amíg lehet, jól is érezzem magam. Az orvosok mindent megtettek, a legnehezebb, hogy a barátok és ismerősök, akik mellettem álltak, most nagyon csalódottak.
Az egyik legközelebbi ismerőse, az interjúban elmondta, hogy a legtöbb, amit tenni lehet, hogy tartani benne a lelket, amíg él. Csak a csodában bízhatunk, tette hozzá a barátja.
Böhn a hétvégén véget ért női világbajnokság alatt szakkommentátorként követte végig a szerbiai eseményeket. Tavaly a magyar válogatottal Eb-bronzérmet nyert.
Zoom
Karl Erik Bøhn orvosaival - Dag Heldal (balra) Yngve Fløisland (közepen)
Karl Erik Bøhn kijelentette: “Állandóan nyitott voltam a betegségemmel kapcsolatosan. Vannak, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint én.” “...én nem fogom érezni, amikor már elmentem, sajnálom a hátrahagyottakat.”
(SportGéza - olvasónk nyomán)