Március 15-én, az ország több pontján - köztük Nyíregyházán és Veszprémben is - a Hit Gyülekezete szimpatizánsai, pártok aktivistái és különböző diákszervezetek tagjai "Szavazz a Jobbik ellen" elnevezésű demonstrációt szerveztek.
Kulifai Máté a csoport szóvívője egy interjúban úgy fogalmazott, hogy: "Mivel úgy látták, hogy semmilyen politikai erő nem tesz lépéseket a Jobbik ellen, a társadalom meg alszik, így csütörtök este döntöttek arról, hogy tüntetést szerveznek március 15-re, szombatra. A megbeszélésen jelen voltak pártok aktivistái, így például fideszes, MSZP-s illetve DK-s aktivisták, Hallgatói Hálózatos diákok, a Polgári Platform aktivistái, HÖK-ös egyetemisták és hitgyülekezetes fiatalok is."
Kulifai elmondása szerint, szinte egyik napról a másikra döntöttek a tüntetésről és 1000 pólót, valamint 150 táblát készítettek, de hogy ezt miből finanszírózták, arra nem tért ki.
A Fidesz és a Hit Gyülekezetének összeborulását jól mutatja az alábbi kép, ahol Batizi Tamás a nyíregyházi polgármesteri kabinet kabinetvezetője beszélget a narancssárga pólós ellentüntetővel.
Zoom
A csütörtöki nyíregyházi lakossági fórum előtt is tüntettek a szektások:
Vona Gábor is üzent nekik:
 
 Kapcsolódó: