Felháborító esetnek voltam ma szemtanúja. A XV. ker. legforgalmasabb részén, Újpalotán egy CMZ-534 rendszámú, sárga Golf ütött el majdnem egy fiatal anyát, aki gyerekkocsit tolt át a zebrán. Én a következő lámpánál értem mellé. Egy cigány volt, hulla részegen. Átüvöltött hozzám: "Mi van, részeg vagyok, geci, akkor mi van?" És megpróbált teljes gázzal az autómnak jönni.

Alig tudtam kitérni előle. A Zsókavár utca - Nyírpalota utca kereszteződésénél elmentem balra, ő egyenesen, illetve csak akart, mert felfutott a járdára, ott elkaszálva egy parkoló autót. Ezután eltűnt a szemem elől.

Bejelentést tettem a rendőrségen, majd elkezdtem keresni a környéki parkolókban. A Nyírpalota u. 44 előtt parkolt le. Azonnal hívtam a rendőrséget, biztosítottak, hogy jönnek és eljárnak az ügyben. További 30 percig voltam a helyszínen, ezalatt a cigány a parkolóba vizelt egy háztömb szeme láttára, majd oda is hányt. És mint aki jól végezte dolgát befeküdt autójába aludni. A rendőrség sehol sem volt.

Mivel nem tudtam tovább maradni, megkértem egy ottani boltost, figyelje a cigányt és ne engedje elhajtani. Mert azon túl, hogy karambolt okoz, még megölhet valakit.

Anélkül, hogy minősíteném rendőrségünket, minden kommentár nélkül közlöm ezt az igaz esetet.

Üdvözlettel

Olvasójuk