Jászberény magán viseli az elmúlt 25 év magyar közéletének összes képtelen motívumát az elhibázott vezetői döntésektől kezdve, az önmaguk baklövését vizsgálni készülő politikusokon keresztül egészen a nyilvánosság semmibe vételéig. A várostól a kormány az adófizetők pénzéből átvállalta a 750 millió forint kifizetését, ám arra már nem volt hajlandó, hogy ennek a tetemes összegnek a keletkezését bizottság vizsgálja ki - áll a Jobbik közleményében, alább olvasható a folytatás.
Jászberény 750 milliója egy újonnan keletkezett adósság, egy pervesztés eredménye, míg az azt vizsgáló helyi bizottság munkája egy olcsó paródia. Ugyanakkor a történet arra is bizonyíték, hogy a korrupciónak nincs pártszínezete: mind a hibás döntésben, mind az ügy eltussolásában tevékeny szerepet vállaltak az elmúlt 25 év kormánypártjai. Volt arra lehetőség, hogy Jászberény a perben elvesztett 750 millió forint helyett mindössze 150 milliós fájdalomdíjjal megússza, ezért felmerül a kérdés: megtörténhetett-e a pernyertes Dalkia részéről egy esetleges visszaosztás? Meg kell nevezni a felelősöket!
Meg vagyunk győződve arról is, hogy Jászberényben azért próbálta akadályozni a jelenleg fideszes többségű önkormányzat a Jobbik feltáró ténykedését, mert az igazság rendkívül fájdalmas számukra. Ezt támasztja alá, hogy a fideszes többségű, vizsgálóbizottságnak csúfolt grémium már a megalakulása pillanatában deklarálta, nem céljuk a felelősök megnevezése. A térség fideszes országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak is gyökeresen megváltozott a véleménye az ügyben: amíg korábban Jászberény egykori baloldali vezetését hibáztatta, addig most már szerinte sincs politikai felelőse az ügynek.
A Jobbik kénytelen megállapítani: Jászberény is a következmények nélküli városok közé került - szögezi le Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő és Budai Lóránt, a Jobbik jászberényi önkormányzati képviselője.