Kizártnak tartja Vona Gábor, hogy előkerülhet olyan fotó, amelyen a törökországi Szürke Farkasok nevű nacionalista, félkatonai mozgalom bármelyik vezetőjével szerepel. A Jobbik elnöke mindezt pénteken késő este, írásban közölte a Magyar Időkkel azt követően, hogy a Jobbik és a török szervezet kapcsolatáról kérdezték a pártot még csütörtök délután.

Vona Gábor válaszában azt is jelezte: nem tud arról, miként törölték a Facebook-oldaláról azt a fotót, amelyen a Szürke Farkasok egyezményes jelével üzen szimpatizánsainak, azaz kézfejével egy farkast ábrázol. Több sajtóorgánum arról számolt be, hogy Vona a szerveződés tiszteletbeli tagja. A mozgalomról úgy tartják, hogy az 1970–1980-as években az egyik legjelentősebb szélsőjobboldali destabilizáló erő volt Törökországban, legradikálisabb szárnya pedig terrorszervezetként működött, például II. János Pál pápát is likvidálni akarták.
Vona Gábor azt közölte, hogy sem neki, sem a pártnak nincs kapcsolata a szervezettel, és feljelent minden sajtóterméket, amely ezt állította. A kormánypárti lapnak arra a kérdésére, hogy milyen összeköttetésük van a mozgalom politikai szárnyának tartott Nacionalista Mozgalom Pártjával, Vona ezt válaszolta: „a Jobbiknak semmilyen, nekem mint a török–magyar baráti tagozat elnökének az összes törökországi parlamenti párttal jó kapcsolatom van”.
Arra a kérdésükre, hogy mit akart üzenni a mozgalom jelével, úgy fogalmazott: „A farkas a törökök számára olyan szent és nemzeti szimbólum, mint nekünk a csodaszarvas vagy a turulmadár. Ez a jel a turanista török emberek körében elterjedt kéztartás. Több egyetemen tartottam telt házas előadást, ahol hatalmas szeretettel fogadtak a nemzeti gondolkodású fiatalok. A velük való barátság jegyében használtam ezt a jelet.”
(MI nyomán)