Kizuhant egy hároméves kislány szombat reggel egy kistarcsai társasház negyedik emeleti lakásából - közölte a rendőrség a honlapján. Győrfi Pál, a mentők szóvivője azt mondta, hogy a gyermeket újra kellett éleszteni.
A police.hu-n tudatták, hogy a kislányt a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes állapotban vitték kórházba.
A Pest megyei rendőrök az eset körülményeit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálják.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a kislányt élettelenül találták kollégái a helyszínen, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült újraéleszteniük.
A gyermek többszörös koponya- és belső sérüléseket szenvedett és több csontja is eltört. Állapotát stabilizálták, majd kórházba vitték - tette hozzá.
Frissítés: Belehalt sérüléseibe a kislány
Szombat kora reggel, 6 óra után történt a szörnyűség a kistarcsai Eperjesi úton.
Zoom
Egy négyemeletes társasház tetőtéri lakásából zuhant ki egy hároméves kislány. A Blikk úgy tudja, ez idő alatt a család egy barátja, egy fiatal lány vigyázott a gyermekre. A gyermeket válságos állapotban vitték kórházba, de a lap információi szerint már nem tudták megmenteni életét. Nagypapája Facebook-oldalán azt írta: „Nyugodj békében, kisunokám”, a rokonságból többen is feketére állították profilképüket.
Később az MTI és a rendőrség is megerősítette a szomorú hírt.
"Kora reggel jöttem haza a vásárlásból. Akkor láttam egy férfit állni a ház előtt, a kislány édesapja volt. Rettentő idegesnek tűnt, nem csodálom... Úgy tudom, az éjszakai műszakból tért haza. Ilyenkor gyakran vigyázott a gyerekre a lány. Az apa talált rá a picire" – mondta a Borsnak az egyik szomszéd.
A házat kordonnal vették körbe a rendőrök, akik három autóval is a helyszínre vonultak. A ház lépcsőházát is leszalagozták, csak azt engedik be, aki ott lakik.
Zoom
A helyszínelés legalább négy órán át tartott. A Blikk ottjártakor éppen a lányt vitték el a rendőrök kihallgatásra. A fiatal lány láthatóan megtört, bilincs nélkül ültették autóba. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt nyomoz.
(MTI - InfoRádió - Propeller nyomán)