Bezár!
2020. október 21., szerda, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Szegény naiv osztrákok azt hitték, a migricölelgetéssel letudták a kvótát, de Juncker "meggyőzte" őket, hogy tévedtek

Reklám

Ausztria az uniós "menekült"elosztási program keretében megkezdte menedékkérők Olaszországból történő átvételét - számolt be róla pénteken a Die Presse című osztrák napilap.
Olaszországból egyelőre ötven "menekültet" visznek át Ausztriába, csütörtökön már átszállították az első 15 embert. Közöttük egy szíriai származású személy és egy újszülött van, a többiek jellemzően húsz év körüliek és Eritreából jöttek. Az új európaiakat korábban regisztrálták már az olasz hatóságok és biztonsági szempontból is ellenőrizték őket (ha úgy, ahogy az eddig beözönlőket, akkor tényleg nincs mitől félni... a szerk.). Miután megérkeztek Bécsbe, az alsó-ausztriai Traiskirchenben lévő sáskaelosztó központba vitték őket, ahol majd eldöntik, hogy jogosultak-e védelemre. A további 35 ember áthelyezését “amilyen gyorsan csak lehet” igyekeznek megoldani – olvasható a cikkben.
Zoom
A jövő jódlibajnokait még lelkesen fogadták a Westbahnhofban 2015-ben
A belügyi tárca közlésére hivatkozó cikkben az olvasható, hogy elsősorban kísérő nélkül érkező "kiskorúakat" akarnak átvenni, és olyanokat, akik "feltehetőleg jogosultak" az országban maradásra.
2015-ben született uniós megállapodás arról, hogy a migrációs nyomásnak leginkább kitett országokból 160 ezer betolakodót “elosztanak” az EU-tagállamok között. Ausztriának idén szeptemberig elvileg összesen mintegy kétezer "menekültet" kellene befogadnia, 1500-at Görögországból és ötszázat Olaszországból. Ausztria egyelőre csak ötven ember áthelyezését ígérte – közölte a Die Presse. A 2015-ben és 2016-ban érkezett kontinensfoglalók magas száma miatt eddig Ausztriának nem kellett részt vennie a programban.
Wolfgang Sobotka néppárti belügyminiszter úgy ítélte meg, hogy Ausztriának végre kell hajtania az áthelyezést. Kiállt azonban amellett, hogy egy új áthelyezési program megszervezésébe nem egyeznek bele, hiszen meglátása szerint először az uniós külső határok védelmére van szükség.
Juncker meggyőzte sógorékat
Christian Kern osztrák kancellár korábban még amellett állt ki, hogy Ausztria nem akar "menekülteket" fogadni az áthelyezési program keretein belül, mivel az illegálisan érkezők ellátásával az ország a befogadási kötelezettségét gyakorlatilag már teljesítette. A szociáldemokrata politikus tavasszal arra kérte az uniót, hogy értsék meg az ország álláspontját. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke úgy válaszolt, hogy az Ausztriában benyújtott menedékkérelmek száma jelentősen visszaesett, Olaszország és Görögország pedig továbbra is nyomás alatt áll, és szükségük lenne a tehermentesítésre. Később a kancellár bejelentette, hogy Ausztria mégis befogad ötven "kiskorú menekültet" Olaszországból.
A szerdán bemutatott integrációs jelentés szerint ugyan 2016-ban feleannyi betolakodó akart Ausztriában maradni mint egy évvel korábban, mégis továbbra is az átlagosnál több menedékkérelem érkezik az osztrák hatóságokhoz. Míg 2005-ben 22 ezer, 2010-ben 11 ezer és 2014-ben 28 ezer, addig 2015-ben mintegy 90 ezer menedékkérelmi eljárást adtak be Ausztriában. A tavaly benyújtott több mint 42 ezer menedékkérelem közül csaknem 22 ezer nyert pozitív elbírálást. Elsősorban Afganisztánból, Szíriából, valamint Irakból származók akartak az országban maradni.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready