No comment
A számára nem szimpatikus tüntetőket az ötvenes évek szellemében és a kommunistákkal egyetértésben kitiltani akaró Rogán Antal, Juszt László és Schmuck Andor cimborája kétszer esküdött templomban. Az ilyesmit csak kivételes esetekben engedélyezi az egyház. Az ÚDK körbejárta a kontraszelektált közbűnöző ügyét (Jellemző, hogy Rogán, aki szintén kontraszelektált munkatársaival az MSZP szerverét sem tudta annak idején észrevétlenül feltörni, még meg is úszta a dolgot. Sem az ÁVH nem állítatta bíróság elé, sem a Fidesz nem büntette meg a KISZ-es múltú besúgót, aki most a törvényesség őrének mezében uszít a hazafias tüntetők ellen).

Bár a katolikus egyház elváltak esetében a legritkább esetben engedélyezi, Rogán Antal V. kerületi fideszes polgár- mesternek mégis két alkalommal lehetett templomi esküvôje. Válása után egyházi bírósághoz fordult, így esküdhettek második, jelenlegi feleségével Cecíliával is az oltár elôtt.

Szerdahelyi Csongor Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóirodájának vezetôje: Templomban csak egyszer lehet esküdni. Mi azt szeretnénk elérni, hogy mindenki csak egyszer házasodjon, az viszont szóljon egy életre. Elváltak esetében, akiknek az elsô esküvôje templomban volt, egy második engedélyezése igen hosszadalmas, bonyolult procedúra, ami csak kevés párnak sikerül.
Nagyon szigorú, kánonjogi szabályok vannak arra, hogy milyen esetben lehet érvénytelennek mondani az elsô egyházi esküvôt, és így engedélyezni egy másodikat. Olyasmire kell gondolni, hogy ha az elsô házasság csak látszatra kötôdött, esetleg valamelyik fél kényszer hatása alatt állt. A kérdésben a papok döntenek.

Rogán Antal: A legfontosabb mindig is a kisfiunk érdekei voltak(Rogánnak az előző házasságából van egy kisfia szerk). A polgári válás után, 2004-ben a volt feleségemmel közös megegyezéssel fordultunk az egyházi bírósághoz az érvénytelenítésért, mert fontos volt, az egyházi áldás. A procedúra 3 évig tartott – nem sokkal a második házasság elôtt ért véget - és egy polgári bírósági eljáráshozhasonlóan 20-30 ezer forint illetéket kellett fizetni. Felfogadtunk egy kánonjogászt, ô képviselt engem és a feleségemet az egyházi bíróságon, de meghallgattak mindkettônket, sôt tanúkat is. Itt nincs protekció, objektív szempontoknak kell megfelelni. A mi esetünkben azért mondták ki az érvénytelenséget, mert mindketten nagyon fiatalok voltunk a házassághoz, éretlenek, és ez 100 százalékig így is van. Vallásos emberként számomra fontos az egyházi áldás. Én azt gondolom, ez egy új kezdés, lehetôség amit az ember vegyen komolyan. ("Vallásos" Rogán egyebek közt a fehérek elleni gyűlöletre uszító, a kokainos életformát népszerűsítő 50Cent nevű feka rapper rajongója, pesti koncertjén a drogos Deutsch-al együtt csápolt. Néhány hónapja zsibvásár és reklámrendezvények céljára kívánta bérbe adni a pesti Bazilika környékét (Ettől végül kénytelen volt elállni). Az SZDSZ-el is kiváló kapcsolatokat ápoló senkiházi a Gyurcsány-kormánnyal szinkronban még Orbánék szalmalángszerű kordonbontó akciójától is elhatárolódott, sőt a szemkilövető Gergényivel tárgyalgatott kedélyesen a múltban. Végül már nemcsak uszított a tüntetők ellen, hanem - miután a KISZ-ben szocializálódott -  spicli módra feljelentgetett. És természetesen támogatta és támogatja a szovjet szégyenemlékmű helybenmaradását is. További linkek alul - a szerk.)

Bosonline.hu nyomán

ÚDK Konzervatív Platform: Ezek után Rogán Antal egyetlen szavát sem szabad elhinni. Azért, mert valakik huszonegynehány évesen nősülnek az egyház nem fogja őket elválasztani fiatalságukra, éretlenségükre hivatkozva, vagy ha igen akkor ott a háttérben még lenni kellett valaminek. Vajon minek? Mennyi pénzt kellett ezért fizetni? Ez blamázs az egyháznak is. Egy egyszerű halandó ha elválik, utána még csak nem is áldozhat. Az eljegyzését a Blikk fotósa előtt bonyolító, magát XXI. századi politikusnak tartó Rogánnak azonban ez is bejött. Nekem Rogán, gátlástalansága miatt egyre inkább hasonlít Gyurcsányra.

Belvárosi

(udk.hu)


Kapcsolódó anyagok:

Rogán spicliskedik, amiért meghívót kapott a hídblokádra
Rogán a szovjet emlékmű mellett
Rogán a rasszista drogdílernek csápolt
Rapper Rogán haveri céggel gründol zsibvásárt a Bazilika elé
Rogán Juszttal és Schmuckkal haverkodik