A cég ugyanis 750 forintos díjat számított fel, ha sms-ben küldött fizetési felszólítást az ügyfeleknek. Tisztességtelen szerződési feltételek miatt az ügyészség korábban több ingatlanközvetítő ellen is pert indított, és eddig mindet megnyerte – hangzott el az M1 Híradójában.
A Pest Megyei Főügyészség nemrég az egyik nagy mobilszolgáltató ellen indított pert, mert a cég 750 forintot számít fel az sms-ben küldött fizetési felszólításokért.
Zoom
Az ügyészség álláspontja szerint ennek a költségnek – mert költségként számolja el a mobilszolgáltató – a felszámítása jogsértő – hangsúlyozta Jagusztin Tamás, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezetője.
Egy olyan tisztességtelen szerződésről vagy szerződésekről van szó, amely a fogyasztók, a lakosság széles rétegeit, adott esetben akár több százezer embert károsíthatnak meg – fogalmazott Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.
Az M1 csatorna megkereste az érintett mobilszolgáltatót, de a cég nem kívánt élni a megszólalás lehetőségével.
Zoom
Biztos kellett a pénz ingyen wifire
A Telekom, merthogy róluk van szó (csak a híradások nem nevezték meg az ügyfeleit megkárosító, a kormánnyal 2014 februárjában stratégiai partnerséget kötő, a betolakodóknak ingyen internetet biztosító multit, mert annak jogai vannak, de ez bennünket nem érdekel - a szerk.), és az ingatlanközvetítők mellett az ügyészség egy bankot és több utazási irodát is beperelt a tisztességtelen szerződések miatt. A bíróság eddig minden esetben az ügyészségnek adott igazat és kimondta a vitatott szerződési pontok érvénytelenségét.
(Híradó nyomán)