Mi a „pasasok” rossz tulajdonsága? Mi történne, ha a Fideszt kizárnák a Néppártból? Bocsánatot kérne-e Manfred Weber felszólításának megfelelően? Na és megkapta azt az elégtételt, amiről a választások előtt beszélt? Orbán Viktor ezekről is beszélt a nőnapnak álcázott zsidókommunista "ünnep" alkalmából tartott háttérbeszélgetésen, amelyen az Azonnali, az ideiglenesen kegyvesztett holomaca fiacskájának lapja is részt vett. Alább a liberális lap írásának érdekesebb részletei.
Zoom
"Hölgyválasz. Boldog nőnapot // Happy Women’s Day!" - írja Fb-oldalán Orván Viktor
Nem ugrabugrálok szívesen – erről beszélt a Fidesz Európai Néppárttal való konfliktusa kapcsán Orbán Viktor egy nőnap alkalmából tartott péntek reggeli háttérbeszélgetésen, amin részt vett az Azonnali is. A beszélgetést a kormányfő új munkahelyén, a Budai Várban található egykori karmelita kolostorban tartották.
A miniszterelnökkel való találkozás lehetősége váratlan volt, nem csak azért, mert az Azonnali Orbán Viktor januári kormányinfóján nem vehetett részt, hanem azért is, mert csütörtök délután jelezték, hogy lesz a péntek reggeli háttérbeszélgetés. A miniszterelnök egyébként azelőtt, hogy válaszolt az újságírók kérdésére, körbevezette a résztvevőket új munkahelyén. Vagyis volt lehetőség megtekinteni nemcsak a kormányülések termét vagy az épület belső udvarát, de a hírhedt Gundel működtette menzát is.
Ahogy Junckerrel, úgy Orbánnal is nehéz összeveszni
A miniszterelnök elmondta: jelenleg mérlegeléseket végeznek, hogy hol a helye a „magunkfajta” keresztény pártoknak. Az esetleges kizárással kapcsolatban arról beszélt:
„mindig lehet alakítani valami újat” és „bennünket mindenki tárt karokkal vár”.
Ám ő „nem ugrabugrál” szívesen, szerinte ha valami elromlik, azt meg kell javítani. Ugyan a „pasasok tulajdonsága” a házasságban, ha rossz lesz a kapcsolat, akkor inkább elhagyják a feleségüket, de ő ezt nem szereti.
Hogy megsértődött-e rá Juncker, arra úgy válaszolt: Junckerrel nehéz összeveszni, ebben hasonlítanak, mert vele is nehéz, dacára annak, hogy néha kötelessége „odasózni”. Juncker többször mondta neki, hogy ő a hőse, ugyanis Juncker egy antikommunista ember, akinek Orbán Viktor felé van egy „őszinte respektusa”.
Ha pedig az illojalitást kérik számon a Fideszen Juncker kapcsán, akkor azt éppenhogy Junckeren kell számonkérni, hiszen ő követelte a Fidesz kizárását a Néppártból azután, hogy a Néppárt a helsinki kongresszusán az egység mellett tört lándzsát.
A plakátokról úgy vélekedett: „Muppet-show” jellegűek, de szerinte a tájékoztató kampányra mindenképpen szükség volt, amivel kapcsolatban gondolta, hogy „nagy vita” lesz.
[...]
A napokban egyébként beszélt telefonon Jean-Claude Junckerrel, Manfred Weberrel és hamarosan Silvio Berlusconival is fog.
Manfred Weber ultimátuma kapcsán pedig, miszerint kérjen bocsánatot, az Azonnali kérdésére úgy fogalmazott Orbán Viktor:
ő senkit sem akart megbántani, de a bocsánatkérés sincs ellenére, „nem esik le a gyűrű az ujjáról”. Hozzátette: öt nővel él együtt, hozzászokott ahhoz, hogy bocsánatot kell kérnie.
Nem Sorost üti, hanem magukat kárhoztatja
A háttérbeszélgetésen természetesen Soros György (természetesen George Soros zsidó milliárdosról van szó, csak a paraziták fejlett mimikriképességére jellemző, hogy próbálja minden zsidóbarát tényező, a kormánytól a libsi ellenzéken át magyarnak maszkírozni - Kuruc.info szerk.) is felmerült. Mint a miniszterelnök mondta, ő anno működött együtt Sorossal, tudja, hogyan dolgozik, és nehezen is ment volna a komcsi rendszer összedöntése nélküle, ezt az érdemét nem lehet elvitatni még akkor se, ha szerinte ez összességében kevés ahhoz, hogy helyrebillentse a mérleget. Egyébként tudomása szerint 67 olyan szervezet van Magyarországon, ami Soros támogatása nélkül nem létezne.
Orbán Viktor úgy vélekedett:
ő nem Sorost „üti”, hanem magukat kárhoztatja azért, mert az európai politika – Magyarországgal ellentétben – nem védekezik az ilyen típusú lobbierő ellen.
Az Azonnali megkérdezte a miniszterelnököt, hogy szerinte Soros György személye nélkül működne-e vajon a hálózata? Orbán Viktor erre úgy válaszolt, nem tudja, hogy működik a szervezetek irányítása, de arra büszke, hogy a Fidesz és a kormány struktúrája sem személyfüggő, tehát ha a felesége nem engedné holnap dolgozni menni, akkor is működne a rendszer.
„Szellemi oka van az ellenzék gyengeségének”
A miniszterelnök arról is beszélt: számára nem a múlt vagy jelen, hanem a jövő érdekes, ő mindig erre gondolva vezeti vissza, mit kell csinálni. „Nem vagyok európai politikus, magyar politikus vagyok” – erről is beszélt Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy sokan úgy tartják, európai ambíciói vannak. Ő viszont azt mondta: csak annyit foglalkozik az európai politikával, amennyit Magyarország érdekében muszáj. Igaz, itthon nem annyira a pártpolitikában lát még nagy kihívást, inkább a kormánypolitikában.
A közelgő választások kapcsán úgy fogalmazott: hiába játszik a Manchester United a Felcsút-külső csapat ellen, tízből nem fog minden meccset megnyerni, csak kilencet.
Vagyis nem lehet lefutott meccsnek tekinteni a választásokat.
Az ellenzékkel kapcsolatban arról beszélt: szellemi okai vannak a gyengeségüknek. Szerinte ugyanis most az kerül nyerő pozícióba, aki le tudja írni, mit kell csinálni az ország jövőjével kapcsolatban. Az ellenzék viszont a jövővel kapcsolatban a földszinten járkál, miközben az emeleti galériáról kéne lenézniük.
„Azon kívül, hogy bennünket gyalulnak, mást nem mondanak.”
Kérdésünkre, hogy van-e olyan ellenzéki politikus, akit tisztel, arra úgy válaszolt: igyekszik mindenkit tisztelni, az más kérdés, hogy tart-e valakit valamire közülük. Bár utóbbi kategóriába eső személyek is vannak az ellenzék soraiban, mert „mégiscsak voltak emberek kormányon”, de hiába faggattuk, nem kívánta elárulni, hogy kik ők.
[...]
Megvolt az elégtétel
A miniszterelnök Oroszországgal kapcsolatban is kapott kérdéseket. Elmondta, ha az orosz érdek Európa destabilizálása lenne, nem építenék a németekkel az Északi Áramlatot annak ellenére is, hogy az európai sajtó sokszor „bojtos farkú ördögnek” festi le őket. Vagyis szerinte leegyszerűsítés megmondani, mi az orosz érdek, mert „néha ez, néha az”. Hozzátette: az európai politika fordítva ül a lovon az oroszokkal kapcsolatban, hiszen a velük való tárgyaláshoz erős hadi védelmi rendszer kell és a gazdaságot tekintve pragmatikus együttműködés, ezeket a feltételeket Európa jelenleg nem teljesíti.
Egyébként szerinte az oroszok kérdése a „nagyfiúk játszmája, nem a miénk”.
A háttérbeszélgetésen Mészáros Lőrinc gazdagodása is felmerült, például az, hogy a Forbes szerint ő Magyarország leggazdagabb embere. „Ez egy vicc, nem?” – mondta erre a miniszterelnök, már csak olyan értékelési szempontok miatt is, hogy ezek a listák nem vesznek figyelembe olyan dolgokat, minthogy kinek a vagyona van magánkézben vagy a vállalatában.
Úgy vélte, Magyarországon nincs oligarcha-rendszer, és baj is lenne, ha tér nyílna az erős vállalati csoportok lobbijának. Az üzletemberekkel kapcsolatban pedig leszögezte: senkinek a szegényedését vagy a meggazdagodását nem kívánja elősegíteni. [...]
A kormányfő meglátása, hogy az elmúlt években a baloldali emberek is ugyanúgy gazdagodtak, mint a jobboldaliak. [...]
Orbán arra vonatkozóan is kapott kérdést, hogy nem félt-e attól, hogy megütik, mikor az ellenzék obstrukciót alkalmazott a parlamentben, és igen heves hangulatúra sikerült az ülés. „Nem én mondtam, hogy az oroszok menjenek haza?” – kérdezett vissza Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az politikai kockázat volt, míg az ellenzék nem az.
Ambícióiról szólva elmondta: nem személyesen tervez 2030-ig, hanem az országról kell ilyen távlatban gondolkodni. Az Azonnali kérdésre, hogy megkapta-ezt az elégtételt, amiről beszélt tavaly március 15-ei beszédében, mindössze annyit kérdezett vissza:
„Hát nem?”
Simicska Lajos kapcsán pedig kérdésünkre elmondta: nem beszéltek a választások óta sem, és hogy fognak-e, azt nem tudta megmondani, hiszen például pár napja még azt sem tudta, hogy ma újságírókkal fog beszélgetni.
Kuruc.info-emlékeztető:
Jobboldali, vagy akár nemzetben gondolkodó, konzervatív ember soha, semmilyen körülmények között nem ünnepli példának okáért hazánk "fasiszta megszállás alóli felszabadítását", nem tart alkotmány- és "fenyőünnepet", de még novemberben sem örvendezik mindenféle októberi forradalomnak, úgy a nőnapnak álcázott, valójában a zsidókomcsi felforgatót, Clara Zetkint bálványozó álünnepnek sem dől be.
Bővebben: