A budapesti hajókatasztrófában elhunyt dél-koreai áldozatok közül többnek a hamvai már Dél-Koreában vannak - írja a Yonhap dél-koreai hírügynökség repülőtéri forrásokra hivatkozva.
A baleset négy halálos áldozatának családtagjai hétfőn reggel érkeztek meg a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtérre. A hozzátartozók a katasztrófa után utaztak Budapestre, most ők az elsők, akik szeretteik hamvait hazaszállították.
Két áldozatot még ugyanezen a napon eltemettek a Szöultól délre található Anyangban, ők egy párt alkottak. Egy gyászoló hozzátartózó a reptéren azt mondta:
Sosem gondoltam volna, hogy a kellemes [magyarországi] utazásuk lesz a legutolsó. Azért imádkozom, hogy boldogok legyenek a mennyben.
A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
(Index)