Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Megzavarta az italozva zenét bömböltető fiatalokat a buszsofőr - egy 17 éves nyírteleki ezt nem hagyhatta annyiban

Reklám

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást egy 17 éves nyírteleki lakos ellen.
A nyomozás adatai szerint 2019. december 6-án este egy Nyíregyházára menetrend szerint közlekedő autóbusz sofőrje egy háromfős társaságot felszólított, hogy ne hallgassák olyan hangosan a zenét, és a náluk lévő italt tegyék el.
Zoom
Olvasónk illusztrációja
Az utasok a felszólításnak nem tettek eleget, és nemtetszésüket fejezték ki. Miután az autóbusz beérkezett a nyíregyházi autóbusz-végállomásra a társaság 17 éves tagja nem szállt le a járműről, odament a busz vezetőjéhez, és bántalmazta.
A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, és a feltételezett elkövetőt a helyszín közelében elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a fiút gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették - közölték a Police.hu-n.
Frissítés: további részletek és fejlemények az ügyészség közleményében:
A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. december 9-én a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntettének kísérlet miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. január 9-ig elrendelte fiatalkorú M.P. gyanúsított letartóztatását és annak végrehajtását javítóintézetben.
A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. december 6-án az esti órákban egy Nyíregyházára tartó autóbuszon utazott rokonaival, akikkel a buszon italoztak, zenét hallgattak, ezért a buszsofőr rájuk szólt. Amikor az autóbusz a végállomásra érkezett, a "fiatal fiú" agresszívan a buszsofőr felé indult, aki ezt észlelve kiszállt a vezető ülésből, és pulóverénél fogva letolta őt a buszról az első ajtón keresztül. Ekkor a gyanúsított ökölbe szorított kézzel egyszer a férfi irányába ütött, akinek sikerült az ütés elől elhajolni, de védekezésként visszaütött a gyanúsított felé. Ezután M.P. megragadta a férfi pulóverét, a földre rántotta, majd egy esetben nagy erővel orrnyergen, illetve homlokon rúgta. Amikor a gyanúsított ismét a rúgni akart, a sértettnek sikerült elkapnia a lábát, így ő is a földre került.
Ekkor a helyszínen lévők felszólították a gyanúsítottat, hogy hagyja abba a bántalmazást, és értesítették a rendőrséget.
A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára és a sérült testtájékra, csak a véletlenen múlt, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülés nem következett be.
A bíróság megállapította, hogy jelen bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, továbbá a gyanúsított, "bár büntetlen előéletű, fiatal kora ellenére több alkalommal került szembe a törvénnyel". A Nyíregyházi Járásbíróság 2018-ban csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt 3 év javítóintézeti nevelést rendelt el vele szemben és jelenleg is több eljárás van folyamatban ellen különböző bűncselkemények miatt. A cselekmény elkövetésekor a fiatal gyanúsított ideiglenes eltávozáson volt a javítóintézetből.
Mindezekre tekintettel a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
A végzés végleges.
A Büntető Törvénykönyv 459. § 12. pont n) alpontja alapján, közfeladatot ellátó személy: a közösségi közlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtói feladatot ellátó személy e tevékenysége során, így a buszsofőr is.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready