Felvidéki magyar hírportálok szerint szerda kora este vitte be a rendőrség a környezetvédelmi minisztert, aki egy pozsonyi vendéglőben, ittasan verekedésbe keveredett.
Az esetről a Plus 7 dní számolt be elsőként. A lap informácói szerint betörték egy vendéglő kirakatát is. A Paraméter úgy tudja, Sólymos László társa volt a tettes. Mindketten alkohol hatása alatt álltak. A portál szerint a háttérben az állhat, hogy a miniszter édesanyját nagyon súlyos állapotban kórházban kezelik.
Az Új Szó a Sme információi alapján azt írta, a miniszter a testvérével volt az étteremben, először vele veszett össze. Utána az étterem alkalmazottaival keveredtek vitába. Miután kiküldték őket az étteremből, testvére belerúgott a kirakatba, ami ezután tört be. A rendőrök ezután állították elő a minisztert és testvérét.
A késő esti órákban, kihallgatásuk után, mindkettejüket elengedték.
Frissítés: lemondott
Sólymos László elismerte, szerdán este helytelenül viselkedett. Arra hivatkozott, nehéz családi helyzetben van. Azt ígérte, minden kárt megtérít, írja az Új Szó. A politikus bocsánatot kért az ázsiai étterem tulajdonosától, saját családjától, minisztériumi kollégáitól és párttársaitól is.
Mint mondta, kész viselni a felelősséget, sajnálja, hogy négy évnyi munkáját beárnyékolja ez az incidens. Arról, hogy marad-e a Híd választási listáján, egyelőre nem nyilatkozott.
(24.hu nyomán)