2020. február 17., hétfő, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:23 Saját tizenhárom éves lányát kényszerítette prostitúcióra egy gyermekszerető "apa"11:03 Vége a moslékkoalíciónak Kaposváron10:35 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek10:17 A magyarok közül szeretnének a legtöbben területeket visszakapni az országrabló szomszédoktól10:06 Washington megfenyegette a Huaweijel együttműködő országokat09:51 Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt09:13 HVIM: köszönjük a Belügyminisztériumnak, és üzenünk az Indexnek08:42 Trump legújabb ötlete: Oroszország hagyjon fel a szíriai kormány támogatásával!08:12 Bíróság: jogszerűen tartottak házkutatást az ausztrál ABC-nél07:47 Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén07:33 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek jótékonysági koncerttel a bozóttüzek károsultjainak megsegítésére06:49 Antibiotikum-rezisztencia rontja a keskenyszájú orrszarvúk helyzetét22:12 Aleppó tartomány nagy részét visszafoglalták a szíriai kormányerők21:58 Nem jött be a budipaktum a CDU és a Baloldal között21:39 Bedrogozva lövöldözött gáz-riasztó fegyverével egy tatabányai férfi - "csak kipróbálta"
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

A sírköves is lopta a temetői vázákat

Reklám

A Veszprémi Járásbíróság előkészítő ülésen meghozott ítéletével 2 év – 5 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte azt a két vádlottat, akik temetői vázák ellopásában vettek részt.
A bíróság által megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott és a sírkőkészítéssel foglalkozó II. rendű vádlott 2017 tavaszán megállapodtak abban, hogy az I. rendű vádlott temetőből gránit vázákat fog eltulajdonítani, amelyeket a II. rendű vádlott a vállalkozása révén értékesíteni fog. A vádlottak úgy egyeztek meg, hogy a lopott vázák darabjáért a II. rendű vádlott 5000 Ft-ot fizet az I. rendű vádlottnak.
Az I. rendű vádlott 2017 szeptemberétől 2018 őszéig több Veszprém megyei, Somogy megyei és Komárom-Esztergom megyei temetőből tulajdonított el nagy számú gránit vázát, amelyet a II. rendű vádlott részére mintegy 500 000 forintért értékesített. Előfordult olyan is, hogy a II. rendű vádlott saját maga lopott el temetői vázát és olyan is, amikor a vádlottak együtt követték el a lopást.
A bíróság az I. rendű vádlottat több rendbeli lopás bűntettében és lopás vétségében, míg a II. rendű vádlottat részben többrendbeli lopás vétségében és bűntettében, másrészről orgazdaság bűntettében mondta ki bűnösnek.
Az ítélet jogerős - közölték a bíróság honlapján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready