2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük22:32 Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet22:17 Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették22:07 Amerika átmeneti kormány létrehozását célzó javaslattal próbálkozik Venezuelában21:48 A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Egyre elégedetlenebbek az ukránok a zsidó humorista embereivel

Reklám

Fél év alatt háromszorosára nőtt azoknak a száma Ukrajnában, akik úgy gondolják, hogy rossz irányba fejlődnek a dolgok az országban - derült ki egy neves ukrán kutatóintézet, a Razumkov Központ pénteken közzétett friss felméréséből.
A február 13-17. között végzett felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 53 százaléka helyezkedett erre az álláspontra, míg tavaly szeptemberben csupán 17 százalék vélekedett így. A résztvevőknek most csak 25 százaléka mondta azt, hogy az ország jó irányba halad, míg szeptemberben 57 százalék gondolta ezt.
Úgyszintén jelentősen visszaesett - 41-ről 21 százalékra - azok aránya, akik bíznak abban, hogy Ukrajna képes lesz leküzdeni problémáit és nehézségeit az elkövetkező években. Ugyanakkor némileg nőtt - 40-ről 49 százalékra - azok aránya, akik szerint hosszabb távon képes lesz az ország megbirkózni a problémáival. Viszont 6-ról 15 százalékra nőtt azok aránya, akik erre egyáltalán nem látnak reményt.
Jelentősen visszaesett a miniszterelnök és a kormány iránti bizalom is. A kormányban a februári felmérés eredménye szerint az ukránok 28 százaléka bízik, teljes mértékben pedig mindössze 6 százalékuk, 64,5 százalék azonban nem. A miniszterelnök, Olekszij Honcsaruk iránti bizalom is csupán 25 százalékos, míg 63 százalék nem bízik a kormányfőben. Ezzel szemben tavaly szeptemberben a kormány iránt még 57 százalék táplált bizalmat, és csak 22 százalék volt ezzel ellentétes véleményen.
Közben a parlament plenáris ülésén pénteken a miniszterelnök beszámolt a kormány 2019-es évi munkájáról. Az elért eredmények között sorolta fel egyebek mellett, hogy az államirányítás felső szintjén - szavai szerint - megszüntették a korrupciót, alacsonyabb lett a gáz lakossági fogyasztói ára, és kedvező hitellehetőségeket teremtettek a vállalkozások számára. Rámutatott még arra, hogy Ukrajna gazdasági fejlődése gyorsabb az európai országok átlagánál. Bejelentette, hogy az új makrogazdasági előrejelzések alapján a kormány hamarosan módosítási javaslatot nyújt be az idei állami költségvetésre.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready