Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.
Telefonon érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 20-án 16 óra körül, a bejelentő elmondása szerint az M3-as autópálya 140. kilométerszelvényében - Mezőnagymihály közelében - egy mezőgazdasági felüljáróról gyerekek kaviccsal dobálják az autópályán közlekedő járműveket. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol tetten érték a 11, 12 és 13 éves "fiúkat" - közölték a Police.hu-n, közleményük utolsó mondatával mosolyt csalva az arcokra (hiszen gondolhatjuk, mennyi eséllyel olvassák ezt a megszólítottak, egyáltalán, tudnak-e olvasni, továbbá mennyire áll szándékukban az efféle felvilágosítás):
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eset kapcsán kéri a szülőket, hogy beszélgetéseik során mondják el gyermekeiknek, hogy esetenként a „csínytevések” tragikus következményekkel járhatnak!