2020. október 25., vasárnap, Blanka, Bianka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:10 Meghalt 35 beteg, 3149-cel nőtt a fertőzöttek száma10:04 Ukrajnában óvintézkedések mellett tartják a helyhatósági választást, Klicsko is megfertőződött09:51 A francia nemzetgyűlés meghosszabbította a rendkívüli állapotot09:32 Pozitív lett az amerikai alelnök kabinetfőnökének tesztje09:11 Meghalt a Samsung elnöke08:45 Robbanás történt egy orosz tartályhajón, többen eltűntek08:15 A Fidesz megszüntette az ország egyetlen '56-os múzeumának működési támogatását07:44 Szlovéniában bezárt a boltok zöme, leállt a szolgáltatóipar egy része és az idegenforgalom07:32 Brüsszelben éjszakai kijárási tilalmat, kötelező utcai maszkviselést, a színházak és mozik bezárását rendelték el06:53 Ismét a Szent István vértanúról elnevezett egykori római magyar templomban tartanak misét a magyar híveknek21:33 Lukasenka emlékeztette Pompeót, hogy Putyin a barátjuk21:20 Erdogan lehülyézte Macront, mire ő hazarendelte a nagykövetet20:45 SZDSZ II.: Fegyőr is arról beszél, mit "nem tűrtünk" '56-ban - miközben a nagyapja még Lenint éltette19:54 Nem tudtak jól aludni a buzik és a zsidók az Amerikában árusított horogkeresztes matracon19:17 Rekordszámú a fertőzöttek napi növekedése Ausztriában
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Hétfőn titkos szavazással dönt az Országgyűlés a Kúria elnökéről

Reklám

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők hétfőn titkos szavazással döntenek a Kúria elnökének személyéről, szerdán pedig a tavalyi költségvetés elszámolását tárgyalják.
Az ülés hétfőn 13 órakor három, a közelmúltban elhunyt egykori képviselőre: Mandur Lászlóra (MSZP), Szili Sándorra (MSZP) és Tarnóczky Attilára (MDF) történő emlékezéssel kezdődik.
Ezt követően a magyar-bolgár barátság napjáról lesz szó, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el.
A parlament első döntésével egyes vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak történő vagyonjuttatásról határoz, ami után a Kúria elnökének választhatja Varga Zsolt Andrást, aki a kétharmados támogatás megszerzése esetén le is teheti esküjét.
A képviselők ezúttal is két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.
Kedden reggel 9 órakor napirend előtt felszólalásokkal kezdődik az ülésnap, majd szavazások következnek.
Ekkor várható döntés a hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelméről szóló kormányzati javaslatról.
A nap további részében hat előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Terítékre kerülnek például a kormány adómódosítási javaslatai, valamint a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslat is.
Szerdán reggel 8 órától a tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalják a képviselők, ami mellett kizárólag a polgári perrendtartásról szóló törvénymódosítás általános vitája kerül napirendre.
Az Országgyűlés következő ülése október 26-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el két órában.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready