Zaklatás miatt fél év fogházra ítélt a Bajai Járásbíróság egy férfit, aki az őt előállító rendőrt és a családját veréssel és öléssel fenyegette - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.
A vád szerint két bajai rendőr idén szeptember 23-án éjszaka Sükösdön igazoltatta az autóval közlekedő férfit, akiről tudták, hogy nincs vezetői engedélye, és emiatt már többször felelősségre is vonták. Az igazoltatáskor az is kiderült, hogy a vádlottat egyik szabálysértési ügyében körözik, ezért a rendőrök előállították a Bajai Rendőrkapitányságra.
A férfi a Sükösdről Bajára vezető út során a rendőrautóban folyamatosan fenyegette az egyik rendőrt és a hozzátartozóit. Azt mondta, ha nem lesz szolgálatban, megveri, a családtagjait autóval elüti, és ő vagy a testvérei szétverik és agyonverik a sértett gyermekeit (vajon hány hozzá hasonló hozzáállású testvére van? lehet, hogy veszélyesen nagy a kiccsalád? - a szerk.). A sértett rendőr a tanúkihallgatása során kérte a vádlott megbüntetését.
A Bajai Járásbíróság csütörtökön gyorsított eljárásban a férfit hat hónap végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint két év közügyektől eltiltásra ítélte. A korábban már elzárásra is ítélt vádlott a zaklatást két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért a bíróság ezek végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
(MTI)