Kedves Laci!
Megszeretném védeni a Barikádot, ismerve a szerkesztőséget és beszélgetve velük, a legkevésbé sem akartak támadni téged/titeket, mint ahogy egy Jobbikos sem támad titeket. Félek és féltelek attól, hogy rémképeket látsz velünk kapcsolatban.
Kapcsolódó: Toroczkai: Reagálás a Barikád ellenséges oldaláról átszivárgott rágalmakra

Valójában egy dolog, amit tisztán kell látnunk: a Jobbik és Magyar Gárda céljai gyökeresen eltérnek attól, amit Budaházy Gyurival együtt képviseltek. Ez nem baj, mivel a nemzeti radikális erőtér egy csodálatosan színes tábor.

A Jobbik és a Gárda egy demokratikus "hadviselést" folytat a balliberális hatalom ellen, míg ti egy antidemokratikus hatalomdöntést képviseltek és próbáljátok ezt megvalósítani. Elolvassa a Razziát, sok dolgot szívből jövőnek találok benne, de a reális esélyek nagyon kevesek ebben. Fontos, hogy valaki ezt tudja képviselni, de ezt nagyon nehéz politikai programnak elhinni és elhitetni. Úgy érzem, egy kicsit elhamarkodottan követelitek a számonkérést és közben a mozgalmatok és önmagatok legitimizációja is egyre nehezebb.

Nem könnyű, hiszen a magyar nép radikalizációja csökken és most a két választási év között már mindenki a pártpolitikai alternatívát keresi. Hiszem azt, amit együtt képviseltünk 2006-ban az utcán, azt szervezett politikai keretek között a Jobbik megteszi.
Most azonban azon kellene közösen dolgoznunk, hogy ez sikerüljön nekünk. Neked és Gyurinak pedig számon kell rajtunk kérned idővel, hogy az elszámoltatás és a valódi rendszerváltás gyökeresen, mindenre és mindenkire kiterjedően megvalósult-e?. Nem parlamenti juttatásokról álmodunk, hanem nemzeti és keresztény erkölcsű törvények meghozásáról és egy erős nacionalista pártról, aminek szerves része a különféle nemzeti gondolatok egységesítése.
Laci, ne legyél dühös, hanem a benned lévő jó dolgokat kényszerítsd át a Jobbikon, amennyiben az a nemzet érdekének akaratát testesíti meg. Végezetül: a csonka-magyarországi politikai életben higgadtságot kérek tőled és Gyuritól is. A Jobbikosoknak pedig a határon túli nemzetpolitikában kell példaértékűnek vennie a HVIM-et - ezért becsüllek személyesen én is a legjobban.

Színes és változatos nemzeti jövőkép lehet, de a nemzetépítés, az közös kell hogy maradjon!
Szebb Jövőt!
Baráti üdvözlettel:
Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke
u.i.: Mindig barátilag várunk a szegedi irodánkban!