Megdöbbenve olvastam a Barikád portálon a Hová tűnt Budaházy és Toroczkai? című írást, amelyet attól a Hvg-től vettek át, amelyet a KGB-s vezetésű NBH amolyan hírközlő forrásnak használ, s rendszeresen titkos információkkal lát el, alantas bomlasztási céljainak érdekében. Legutóbb éppen a Magyar Gárda büntetett előéletű tagjainak kiszivárogtatásával a Hvg-n keresztül a Jobbikhoz közel álló Magyar Gárdát igyekezett lejáratni, most pedig a hatalom által veszélyesnek ítélt Budaházy Györgyöt és e sorok íróját.
A Barikád szerkesztősége így vezeti fel az írást: „olvasható egy, a barikád másik oldalán álló hírportálon. Az írás mindenesetre elgondolkodtató, ha nem is biztos, hogy mindenben fedi a valóságot."

A helyzet az, hogy az írás semmiben sem fedi a valóságot, így a felvezetőből csak az a kétségtelen igaz állítás, hogy a Hvg a barikád másik oldalán van.
Miközben Csintalan Sándor már nyilvánosan kért bocsánatot azért a sokáig általa terjesztett rágalomért, miszerint én eltűntem a tévéostrom alatt, a Barikád helyt ad ennek az újabb, másik oldalról jövő sugallatnak, mellyel szemben az igazság az, hogy nem tűntem el és nem passzívan voltam jelen a tévéostromnál, igyekezett is ezt a BRFK bebizonyítani a per során, hála Istennek eddig – elégséges bizonyítékok híján - nem sok sikerrel. Arról ugyancsak mélyen hallgat a Hvg, hogy 2007. október 22-én, amikor azt mondtam, hogy a tömeg kövessen engem a zászlóval, akkor én maradtam ott utoljára könnygázt szívni, s én lettem az egyetlen, akit őrizetbe is vettek. Az engem követő tömegnek - ellentétben a Gyurcsányt védő zsoldosokkal és újságírókkal - hála Istennek semmi baja nem lett.
Gyuri meg tudja magát védeni, ha úgy érzi, de a tisztánlátás végett annyit nekem is el kell mondanom, hogy most március 15-én eleve nem Gyuri vitte a zászlót, nem is ezt mondta a színpadon, így az első száz métereken sem vihette, s nem tűnhetett el, megvezetve a tömeget. Már ebből is látszik az aljas rágalmazási szándék.
A legsunyibb az ilyen típusú rágalmazás, hiszen senki sem várhatja tőlünk, hogy nyíltan állítsuk, hogy mi magunk is gyakorlati értelemben harcoltunk a pribékekkel, mint ahogy senkitől sem várhatják el, hogy feltegye a kezét: én voltam az egyik csuklya és/vagy gázálarc alatt! Nyilván az épeszű emberek nem annyira buták, hogy a rengeteg spicli és kamerázó egyenruhás és civil rendőr között mutogassák az arcukat harc közben.
Ráadásul jelenleg is több eljárás és nyomozás folyik mind Budaházy Gyuri, mind pedig ellenem. Koncepciós, ötvenes éveket idézően, jelenleg mindkettőnk ellen az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérletével nyomoznak, a mai rendőrségi bejelentés szerint. Emellett ellenem még a 22-i vonulás miatt hatósági törvény elleni izgatás miatt is nyomoznak, ahogy Gyuri ellen is több folyamatban lévő ügy van még. Erőlködik tehát ellenünk az ÁVH, az pedig természetes, hogy nekünk viszont eszünk ágában sincs a kezeik közé vetnünk magunkat. A végcélunk a rendszerváltás, nem pedig a gyáva, megélhetési lakájmédia igényeinek való megfelelés.
A rendszerváltást azonban bársonyosan, a legkisebb konfrontációkat és kockázatokat elkerülve, nem lehet elérni, ezt már 18 esztendeje láthattuk. Éppen így radikális szemléletváltást sem a jól megszokott gőzlevezető, unalmas tüntetésekkel. Amellett, hogy a média munkatársainak jelentős része a rendőrséggel együttműködve spicliskedik a nemzeti rendezvények és összecsapások alkalmával, az ilyen hazug, aljas, csúsztató írásai miatt érdemelte ki az elmúlt években, hogy egyes tüntetők vagy felkelők elverjék őket.
Ami a Barikádot illeti: Ha egy médium, amely köztudottan finoman fogalmazva is a Jobbikhoz közel áll (a múltkori, az oldalon megjelent interjúra személyesen Vona Gábor kért fel), vitázni akar, vagy ki szeretné ásni a csatabárdot a barikád egyazon oldalán álló erők között, ám tegye, de ne olyan etikátlan és gusztustalan módon, hogy ehhez a barikád ellenséges oldalán állóktól hozzon át segítséget!

Toroczkai László
Kapcsolódó