2021. augusztus 3., kedd, Hermina, Harmat napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:35 Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki egy budapesti kórház főnővérét18:07 Már négyen követtek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök közül17:44 Lezárják délutánonként az Akropoliszt - lángol a növényzet Athén közelében17:19 A Napraforgó lett Magyarország tortája16:52 Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta16:17 Felakasztottak egy fehérorosz aktivistát egy kijevi parkban16:03 Lassan már csak illegáliséknak nem kell regisztrálniuk a schengeni határok átlépéséhez15:37 Ma az ezüstjeink után megdupláztuk az aranyaink számát is: Lőrincz Tamás olimpiai bajnok15:15 Dél-koreai hírszerzés: Phenjan a szankciók feloldása nélkül nem akar újra tárgyalni14:57 Orbán szerb barátja hazugságvizsgálóra kötné magát14:46 Zsinórban a negyedik olimpián jutott négy közé a női vízilabda-válogatott14:18 Ombudsman: sérti az Alaptörvényt a műtétek önköltséges teszthez kötése13:58 "Egyetlen tálibot sem hagyunk életben" - az afgán tábornok így kérte távozásra a civileket13:41 Litvánia illegálisokat toloncolt vissza Fehéroroszországba13:23 A fővárosi antianyagteszten a Sinopharm kivételével hasonlóan teljesítettek a vakcinák
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében

Reklám

– Az elmúlt 30 évben megint csak kormányokon átívelően nem hallhattunk másról, minthogy ódákat zengtek a multinacionális cégekről, hazai leányvállalataikat szinte az egekbe emelték minden tekintetben, mondván, örüljünk annak, hogy legalább munkát adnak. A Mi Hazánk viszont, mint az a párt, amely a magyar dolgozók oldalán áll, ezzel nem éri be – fogalmazott Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.
– Felemeljük szavunkat a gyári dolgozók érdekében, 7 pontos javaslatcsomag körvonalait ismertetjük – jelentette ki, majd ismertette a Mi Hazánk hétpontos javaslatcsomagját, mely alább olvasható:
  • A multikat köteleznénk a szakszervezeti rendszer kiépítésének támogatására. Mert számos olyan cég van, még ha erről nem is beszél senki, ahol nem működik szakszervezet, pedig igény természetesen volna rá.
  • Azoknál a cégeknél, ahol a munka és a környezetvédelemért felelős személy alkalmazása kötelező, ott a munkaviszony az állam és a magánszemély között jöjjön létre, ne pedig a cég és a magánszemély között. Az érintett cégek egy kötelező alapba fizetnék havi hozzájárulásukat, így a bért az állam ebből finanszírozná. Ez azért nagyon fontos, mert a dolgozók egészségre káros folyamatokat gyakran felülírja a profitéhség, tehát csak a darabszám számít, de szerintünk nem ez, hanem a magyar dolgozó egészsége a legfontosabb.
  • A piros betűs ünnepnapok időtartalma ne reggel 6-tól 18 óráig tartson, hanem az ünnepnapot megelőző napon 22 órakor érjen véget, és az ünnepnapot követő napon 6 órakor kezdődjön. Tehát termelés, profitorientált tevékenység ünnepnapokon ne folyjék, kivéve természetesen azokat a cégeket, ahol a géppark leállítása, például kohók esetében aránytalanul nagy veszteséggel járna.
  • Gyári környezetben a munkaidőkeret legfeljebb 3 hónap lehessen, de bizonyos helyeken azt is felvetnénk, hogy annyi se, tehát a ledolgozott órákat fizessék ki a hónap végén.
  • Az éjjeli műszakban dolgozók számára az éves szabadságkeretet növelni kell. Ugyanis az éjjeli munkavégzés olyannyira egészségtelen az emberi szervezetre, hogy több pihenést igényel, mert bár van éjszakai pótlék, de azzal nem lesz kipihentebb a dolgozó.
  • A Munka törvénykönyvét elektronikusan kereshető formában rendelkezésre kell bocsájtani minden dolgozó előtt, illetve ki kell helyezni minden gyár területén.
  • És végül még egy fontos követelés, a munkaerők kölcsönző cégeket teljesen szeretnénk kiiktatni. Ugyanis tapasztalataink szerint hatalmas a szerepük abban, hogy a dolgozói érdekérvényesítő erő csökken. A munkáltatók gyakran hangoztatják az elégedetlen dolgozóknak, hogy nyugodtan mondj csak fel, 100 más vár a helyedre! És ennek többek között az ilyen munkaerő kölcsönző cégek a kialakítói. Mert ha ezek nincsenek, a cégek komolyabb HR-tevékenységre lennének kényszerítve, jobban motiváltak lennének abban, hogy dolgozóikat megtartsák. Nem beszélve arról a tényről sem, a munkaerő kölcsönző cégek által behozott dolgozók igencsak joghátrányosak a rendes dolgozókkal szemben. Álláspontunk szerint a munkaerő kölcsönző cégek kiiktatásával a fluktuáció is erősen csökkenthető, ami által nagyobb esély van a dolgozói érdekképviselet kialakulására is.
– Ezek a Mi Hazánk gyári dolgozók védelmében megfogalmazott programpontjai, melyeket egyenként is részletesebben ki fogunk fejteni. Magyarország két legiparosodottabb megyéje ma Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye, utóbbiban található az én választókerületem is, így már csak ezért kis külön motivációt érzek, de természetesen követeléseink országszerte érvényesek.
Mert mi a magyar dolgozók pártján állunk, számukra akarunk anyagi és erkölcsi megbecsülést, nem a multik kegyeit keressük. Meggyőződésünk szerint ez az elv az alapja és virágzó, fejlődő és boldog Magyarországnak, amelyért küzdünk – zárta gondolatait.
(Magyar Jelen)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready