Alább El-Qró keddi blogbejegyzése, a tőle megszokott hazugságokkal fûszerezve. Pl. ahogy a jegyirodából kiebrudalt lány mindent elindító olvasói levelében is megírta, volt jegyük, de direkt nem adtak. Ez persze nem zavarja a köztörvényes miniszterelnököt.
Gyanítom, tegnap sokan megtanultak egy új kifejezést: flashmob. Ezt a furcsa angol kifejezést használják a hamarjában szervezett villámtüntetésekre, gyors akciókra. Igazi posztmodern mûfaj ez. Az internet, a mobiltelefon világa teremtette lehetőség. 
Az előzmények nem túl bonyolultak: egy koncertjegyeket árusító iroda vitába keveredett valakivel, aki egy szélsőséges nacionalista, radikális szövegeiről híres/hírhedt zenekar koncertjére akart jegyet vásárolni. Az iroda nem rendelkezett ilyen jeggyel, így a kérést elutasította, kialakult egy vita, majd – hogy, hogy nem – a jegyirodát a következő éjjel felgyújtották. Ismert szélsőségesek aztán megmozdulást szerveztek a jegyiroda ellen. Eközben az a nem szokványos helyzet állt elő, hogy néhányan azok közül, akiknek régóta elegük van már a szélsőségesek grasszálásából, mondjuk úgy, hogy ellentüntetést, ha úgy tetszik, ellen-flashmobot szerveztek. És végre azok voltak többen, akik határozottan és világosan azt mondták, hogy elegük van a radikálisokból, elegük van a megfélemlítésből, elegük van abból, hogy egy hangos kisebbség bemocskolja normális nemzeti érzelmeinket, és tönkre tegye a demokratikus nyugalmat.
Ismert közéleti személyiségek, sok különböző irányultságú politikus egyaránt ott volt a szélsőségeseket többszörösen meghaladó ellentüntetésen. És nevükön nevezték a jelenségeket, egyértelmû, világos „nácik haza!” felszólítást skandáltak, amit a szélsőségesek nem kértek ki maguknak. Azt válaszolták, hogy itthon vannak. Végre újra megmutatta magát a magyar antifasizmus is. A radikalizmussal szemben fellépő demokratikus sokaság egy csoportja nem félt felvenni a kesztyût, nem hezitált, hanem odament és kiállt elveiért. Nagyon hálás vagyok nekik. Sokak, sokunk hitét erősítették, hogy vannak, akik megküzdenek. Köszönöm, hogy ilyenek voltak!
Na, gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat! 
(Gyurcsány-blog)