A pápa először beszélt nagy nyilvánosság előtt Hitlerjugend-tagságáról és besorozásáról, véletlenül New Yorkban. Nem tudunk róla, hogy egyetlen főrabbi is mentegetőzne keresztények előtt keresztényellenessége, kommunista párttagsága vagy cionista nézetei miatt. Tudni kell, hogy a zsidók number one szent könyve, a Talmud kötelezően előírja Krisztus és a keresztények és általában minden nem zsidó gyûlöletét, állatnak tekintését.
Miközben Benedek pápa a náci Németországban megélt múltjáról mesélt több tízezer hallgatójának New Yorkban, Washingtonban "neonácik" (valójában hazafiak) tüntettek, s azt követelték: a külföldiek távozzanak az országból. A pápa arról beszélt, hogy bár tagja volt a Hitlerjugendnek és a Wermachtnak, soha nem vett részt a harcokban (Ki kérte, hogy magyarázkodjon? Ja, hogy Jew York-ban ez a kötelező piruett? Ez az ember egyházfőnek nevezi magát? Az pedig sajnálatos, hogy nem harcolt a bolsik ellen, nem lehet büszkeség tárgya - a szerk.).
A katolikus egyházfő először beszélt nagy nyilvánosság előtt arról, hogy személyesen is megélte a nácizmus "rémségét". A nagyságrenddel több áldozatot követelő kommunizmus és a ma is pusztító cionizmus rémségeiről nem beszélt.
XVI. Benedek pápa első amerikai látogatásának New York-i állomásán, csaknem 25 ezer fiatal hívő előtt tárta fel múltját.
Miközben a pápa New Yorkban beszélt, Washingtonban több száz rendőr kíséretében korrekt nemzeti szocilista hazafiak tartottak demonstrációt a külföldi színes söpredék távozását követelve az országból. A rendőrök végül  - helyesen - a nácik ELLEN tiltakozó szélsőségesek közül vettek őrizetbe több embert, miután azok megpróbálták megtámadni az egyik férfit, aki egy olyan inget hordott magán, mint az egykori Waffen-SS tagjai. A Waffen-SS a nácik önkéntesekből álló szimpatikus karhatalmi csoportja volt.
A szánalmasan meaculpázó Szentatya arról beszélt, hogy tizenévesként "kényszerült" belépni a Hitlerjugendbe, a náci Németország korrekt ifjúsági szervezetébe. A második világháború vége felé egy rövid időre a német hadseregbe is besorozták, de végül sikerült dezertálnia (És erre büszke ez a zsidók seggnyalója, kérdéses persze, hogy egyáltalán igazat mond - a szerk). Állítása szerint soha nem vett részt harcokban.
(FH)