Nem mindennapi eset történt a miskolci Magashegyen: ismeretlenek apránként lebontottak és elhordtak egy házat. Egyelőre nem tudni, kik a tolvajok, a tulajdonos feljelentést tett a rendőrségen.
Apránként hordtak el egy házat ismeretlenek néhány hónappal ezelőtt Miskolcon. Először a tetőt vitték el, majd a gerendákat, ajtókat és végül a téglákat. Egyedül a tűzfal maradt a helyén, a tolvajok mindent elvittek, amit tudtak. A tulajdonos nem ott élt, és ritkán járt ki az ingatlanhoz, így történhetett meg az eset.
A telek szeméttel és törmelékkel van tele. A tulajdonos a TV2 Tényeknek azt mondta, nagyon megviselték a történtek. A stábnak megtörten mesélt arról, hogy el akarta volna adni a házat, de ilyen állapotban ez már lehetetlennek tűnik, a tolvajok több millió forintos kárt okoztak. Körülbelül 5 hónappal ezelőtt bonthatták le a házat.
„Főképpen édesanyám meg édesapám élete, munkája van benne, én meg el szerettem volna adni, de így már nem ér semmit, úgy gondolom” – nyilatkozta az asszony.
Arról egyelőre nincs információ, hogy kik lehettek a tolvajok, de a nő feljelentést tett a rendőrségen. Szerinte azonban esélytelen, hogy elfogják őket. A Tényeknek nyilatkozó ügyvéd szerint speciális esetről van szó, de ugyanúgy lopásnak minősül egy ház ellopása is, mint bármi más tárgynak az elvétele.
Hogy egy egész házat ellopjanak, nagyon ritka. Persze, úgy látszik, minden előfordulhat. A ház értékét szakértővel kell majd felbecsülni – tette hozzá Borbély Zoltán ügyvéd.
(Tények - Index)