INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
iht.com
 
A globális amerikai lap címoldalról induló cikkében azt a kérdést teszi fel jeruzsálemi tudósításában, vajon „az izraeliek tényleg azt hiszik, hogy az egész világgal szemben igazuk van? A válasz: igen.” A gázai invázió ellen még a balos békemozgalom se vonul az utcára. Az izraeli társadalom soha nem érezte ilyen jól magát, mint most.
 
TIMES
times.co.uk
 
A jobboldali brit lap A szégyen dombja, ahol a gázai bombázás a nézők sportja címen arról ír, hogy még padokat is hoztak egy Szderót izraeli város melletti dombra, ahonnan zsidók figyelik nagy élvezettel Gáza bombázását. A cikket illusztráló fotó felirata: „A látcsövekkel és fényképezőgépekkel felfegyverkezett ortodox zsidók... az égen keresztül cikázó F16-os gépeket nézik, ahogyan azok jelzőlövedékeket és rakétákat lőnek ki a távoli épületekre.”
 
PRESSTV
presstv.com
 
Az iráni ténytévé a Hamasz miniszterelnökét szólaltatta meg, aki elmondta, hogy a gázaiak erősebbek, mint valaha, mert a palesztinok egyesítették erejüket. Iszmail Hanije miniszterelnök kifejezte reményét, hogy a palesztin vér nem hull hiába, és hogy Isten segítségével az meghozza a végső győzelmet.
 
REUTERS
reuters.com
 
A brit hírügynökség Gázából, palesztin tudósítójából küldött beszámolójából kiderül, az izraeli hadsereg száz civilt terelt egy épületbe, amelyet azután lebombáztak.
(Lovas - MN)