2020. április 6., hétfő, Vilmos, Boglárka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:12 A marokkói király amnesztiával harcol a koronavírus ellen22:53 Kórházba szállították a brit miniszterelnököt22:48 Tónus IX: öld meg a bankot!22:28 Az Egyesült Államok tisztifőorvosa szerint "ez lesz a mi Pearl Harbourunk, a szeptember 11-énk"22:07 Dániel Péter antifasizmusától Donáth Anna rasszizmusáig - Heti progresszió (XXII.rész)21:26 Törökországban ismét mintegy háromezer új fertőzöttet diagnosztizáltak20:53 Egy nap alatt csaknem 11 ezren tértek haza Ukrajnába20:21 Ausztriában a 12 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma20:04 Megölte egyéves kislányát egy budapesti nő19:45 Csehország francia betegeket gyógyít19:21 Kevesebb halott egy nap alatt, de ismét emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban 18:58 Meghalt 108 éves korában "az allergia nagyapja"18:46 Toroczkai: koronavírus és a propagandaháború - fontos, hogy ne üljünk fel sem az orosz, sem a kínai, sem az amerikai propagandának17:59 Otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja17:37 Könyveket, folyóiratokat tett elérhetővé online a Történettudományi Intézet
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Lélekemelő kép: a csendőrség teszi a dolgát + Lipusz-levél

Reklám

Gyönyörködjünk egy csöppet e kedves kis képecskében. Manapság sajnos nem sok hasonló jelenetet láthatunk.


Családi emlék a Lélekemelő kép c. íráshoz 

Az első bécsi döntés után történt, valamikor 1940 táján, hogy családom néhány tagja egy kis Garam folyóbeli fürdőzésre indult. Ruháikat annak rendje-módja szerint a parton hagyták, majd kezdetét vette a lubickolás.

Ennek végeztével a társaság egyik tagja, foglalkozására nézve orvos, meglepődve tapasztalta, hogy nadrágja zsebéből  fürdés közben eltűnt a pénztárcája. Elballagott hát a helyi csendőrőrsre, s ott közölte az illetékes altiszttel a tényállást. Az illető megkérdezte a doktor urat, hogy az ügynek egy némileg hosszadalmasabb, avagy egészen rövid elintézési módját óhajtja-e. A sértett az utóbbi lehetőséget választván, egy csendőr tizedes kíséretében rögvest el is indult a helybéli cigánysorra.

Ott a csendőr megállott a vajda „háza” előtt, majd elkiáltotta magát:- Lajos, gyere ki! A szólított megjelent azonnal, ekkor a tizedes lényegretörően a következőt mondta neki:- Lajos, hirdesd ki az embereidnek, hogy amennyiben tíz perc múlva nincs meg a főorvos úr pénztárcája, nagyon nagy baj lesz! A megadott idő leteltekor a vajda átnyújtotta a doktor úrnak a „csodálatos” módon előkerült pénztárcát.
Ilyen egyszerűen működött a bűnüldözés egy kis településen hetven évvel ezelőtt.

Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready