Bezár!
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:31 Hongkong: hetek óta nem vonultak ilyen hatalmas tömegek a kínai stílusú elnyomás ellen21:07 És mi van Mózessel?20:44 Felgyújtották Patkó Bandi több száz éves, legendás fáját20:23 Két ember rekedt a legmélyebb lengyelországi barlangrendszerben - a mentőakció akár hetekig is tarthat20:07 Európai parlamenti képviselők tiltanák be a trófeavadászatot19:38 Halálra gázolt egy kerékpárost a villamos Budapesten19:26 Tűz ütött ki egy újpesti gyorsétteremben18:48 Szeretetből irtotta ki családját egy orosz tinédzser18:36 Edge késélező - borotvaéles pengék szemvillanás alatt, most csak 4990 Ft (x)18:19 Megbokrosodott lovak miatt hatan megsérültek a szajoli fogathajtó versenyen 18:06 Mi, a barmok17:43 A jövő héten is sok lesz a napsütés17:26 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)17:17 Halálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátót és Eplény között16:58 Leszboszra akart eljutni 330 illegális
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Budapesten lebontotta, Siófokon felállította a hazaáruló vörös gróf szobrát a Fidesz

Reklám

Károlyi Mihály szobra (és vele együtt kísértete) megérkezett Siófokra: szerda délután helyére került a szobor egy kicsiny széplaki tér közepén.

Varga Imre politikai vitáktól elhíresült alkotásának nem terveznek avatót, a megérkeztének sem kívánt a város különösebb csinnadrattát (talán az emberek véleményétől tartottak a károlyista fideszesek, hiszen ismeretes: Siófok 97%-ának nem kell a hazaáruló - a szerk.). Persze, a "jó szimatú" helyi sajtó ott volt, és a "szobrászművész" is figyelte az árnyékból a munkások serénykedését.
– A szerzői jog alapján van dolgom itt – válaszolta Varga Imre, Siófok szülötte és díszpolgára. – Ellenőrzöm, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön. Két nap múlva, ha megköt a beton, újra eljövök, és megnézem, hogyan néz ki véglegesen. Eddig elégedett vagyok a látottakkal. Örülök, hogy éppen ide került, nemcsak hogy Siófokra, hanem erre a csendes, hangulatos széplaki térre.
Varga Imre elárulta: amellett, hogy kívánsága szerint szülővárosába került a Károlyi-szobor a Parlament elől, itteni helyét is ő választotta ki. Először a vasútállomás előtti Millennium-park került szóba. – Ott nagyon centrális, hangsúlyos lett volna, mondjuk úgy, hogy technikai és politikai okokból sem lett volna szerencsés, jobb helye lesz itt, távol a zajtól – így az alkotó. – Egykoron víztorony állt itt, idővel elbontották, közben a park szomorúfűzfája nagyra nőtt, megfelelő hátteret adva a szobornak. Ezerszer jobb, mintha a szoborparkba került volna – közölte Varga a 3% véleményét .
A siófoki képviselő-testület korábban kinyilvánította, hogy a szobor "nem egy hősi emlékmű, hanem egy hús-vér embert ábrázoló művészeti alkotás, amelyet meg kell őrizni. Nem értünk egyet azokkal, akik befogadásába ideológiai üzenetet magyaráznak bele."
Reméljük, ugyenezen megfontolásból hamarosan Szálasi- és Hitler-szoborokat is felállítanak majd, anélkül, hogy politikai üzenetet magyaráznának bele a hús-vér embereket ábrázoló művészeti alkotásokba.
(Kuruc.info - Sonline nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready