2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Budapesten lebontotta, Siófokon felállította a hazaáruló vörös gróf szobrát a Fidesz

Reklám

Károlyi Mihály szobra (és vele együtt kísértete) megérkezett Siófokra: szerda délután helyére került a szobor egy kicsiny széplaki tér közepén.

Varga Imre politikai vitáktól elhíresült alkotásának nem terveznek avatót, a megérkeztének sem kívánt a város különösebb csinnadrattát (talán az emberek véleményétől tartottak a károlyista fideszesek, hiszen ismeretes: Siófok 97%-ának nem kell a hazaáruló - a szerk.). Persze, a "jó szimatú" helyi sajtó ott volt, és a "szobrászművész" is figyelte az árnyékból a munkások serénykedését.
– A szerzői jog alapján van dolgom itt – válaszolta Varga Imre, Siófok szülötte és díszpolgára. – Ellenőrzöm, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön. Két nap múlva, ha megköt a beton, újra eljövök, és megnézem, hogyan néz ki véglegesen. Eddig elégedett vagyok a látottakkal. Örülök, hogy éppen ide került, nemcsak hogy Siófokra, hanem erre a csendes, hangulatos széplaki térre.
Varga Imre elárulta: amellett, hogy kívánsága szerint szülővárosába került a Károlyi-szobor a Parlament elől, itteni helyét is ő választotta ki. Először a vasútállomás előtti Millennium-park került szóba. – Ott nagyon centrális, hangsúlyos lett volna, mondjuk úgy, hogy technikai és politikai okokból sem lett volna szerencsés, jobb helye lesz itt, távol a zajtól – így az alkotó. – Egykoron víztorony állt itt, idővel elbontották, közben a park szomorúfűzfája nagyra nőtt, megfelelő hátteret adva a szobornak. Ezerszer jobb, mintha a szoborparkba került volna – közölte Varga a 3% véleményét .
A siófoki képviselő-testület korábban kinyilvánította, hogy a szobor "nem egy hősi emlékmű, hanem egy hús-vér embert ábrázoló művészeti alkotás, amelyet meg kell őrizni. Nem értünk egyet azokkal, akik befogadásába ideológiai üzenetet magyaráznak bele."
Reméljük, ugyenezen megfontolásból hamarosan Szálasi- és Hitler-szoborokat is felállítanak majd, anélkül, hogy politikai üzenetet magyaráznának bele a hús-vér embereket ábrázoló művészeti alkotásokba.
(Kuruc.info - Sonline nyomán)
Kapcsolódó:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready