Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:36 Mi Hazánk: ha az ukrán állam nem tudja szavatolni az ott élő magyarság biztonságát, mondjon le Kárpátalja területéről!08:23 A szocialista ENSZ-főtitkár szerint még a járvány is a holocáfolást erősíti08:07 Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"19:42 A fehérgyűlölet legújabb áldozata
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Budapesten lebontotta, Siófokon felállította a hazaáruló vörös gróf szobrát a Fidesz

Reklám

Károlyi Mihály szobra (és vele együtt kísértete) megérkezett Siófokra: szerda délután helyére került a szobor egy kicsiny széplaki tér közepén.

Varga Imre politikai vitáktól elhíresült alkotásának nem terveznek avatót, a megérkeztének sem kívánt a város különösebb csinnadrattát (talán az emberek véleményétől tartottak a károlyista fideszesek, hiszen ismeretes: Siófok 97%-ának nem kell a hazaáruló - a szerk.). Persze, a "jó szimatú" helyi sajtó ott volt, és a "szobrászművész" is figyelte az árnyékból a munkások serénykedését.
– A szerzői jog alapján van dolgom itt – válaszolta Varga Imre, Siófok szülötte és díszpolgára. – Ellenőrzöm, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön. Két nap múlva, ha megköt a beton, újra eljövök, és megnézem, hogyan néz ki véglegesen. Eddig elégedett vagyok a látottakkal. Örülök, hogy éppen ide került, nemcsak hogy Siófokra, hanem erre a csendes, hangulatos széplaki térre.
Varga Imre elárulta: amellett, hogy kívánsága szerint szülővárosába került a Károlyi-szobor a Parlament elől, itteni helyét is ő választotta ki. Először a vasútállomás előtti Millennium-park került szóba. – Ott nagyon centrális, hangsúlyos lett volna, mondjuk úgy, hogy technikai és politikai okokból sem lett volna szerencsés, jobb helye lesz itt, távol a zajtól – így az alkotó. – Egykoron víztorony állt itt, idővel elbontották, közben a park szomorúfűzfája nagyra nőtt, megfelelő hátteret adva a szobornak. Ezerszer jobb, mintha a szoborparkba került volna – közölte Varga a 3% véleményét .
A siófoki képviselő-testület korábban kinyilvánította, hogy a szobor "nem egy hősi emlékmű, hanem egy hús-vér embert ábrázoló művészeti alkotás, amelyet meg kell őrizni. Nem értünk egyet azokkal, akik befogadásába ideológiai üzenetet magyaráznak bele."
Reméljük, ugyenezen megfontolásból hamarosan Szálasi- és Hitler-szoborokat is felállítanak majd, anélkül, hogy politikai üzenetet magyaráznának bele a hús-vér embereket ábrázoló művészeti alkotásokba.
(Kuruc.info - Sonline nyomán)
Kapcsolódó:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready