2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Megrongálták Szent István szobrát Pápán

Vasárnapra virradóra fehér olajfestékkel fújták le ismeretlen tettesek a Millenniumi Emlékpark Szent István-szobrát, az elcsatolt országrészeket bemutató tájékoztató tábláját és a közelben lévő padot. A feltehetően festék spray-vel „dolgozó” elkövető vagy elkövetők egy obszcén szót is festettek a szoborra.

A cselekményről lakossági bejelentésből szerzett tudomást a Városgondnokság, mely feljelentést tett a Pápai Rendőrkapitányságon. A helyszínre vonuló rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben rongálás vétsége miatt, ami 1 évig terjedő szabadságvesztést is vonhat maga után.

Dr. Áldozó Tamás polgármester megdöbbenésének adott hangot a rongálás kapcsán, államalapító királyunk, a katolikus egyház egyik szentje szobrára trágár kifejezést festeni mélységesen elítélendő – emelte ki. Mint mondta, felháborítónak tartja a céltalan és értelmetlen cselekményt és bízik abban, hogy ez csak valami fiatalkori hebehurgyaságból elkövetett rongálás.

– Nem hinném, hogy valakinek a magyar államalapítást szimbolizáló emlékművel problémája lehetne – fogalmazott. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, a Millenniumi Emlékpark szakrális hely, hiszen az egykori Felsővárosi temető helyén építették meg az emlékparkot, az ott álló Szent István-szobor a katolikus egyház egyik szentjét ábrázolja, ennek megrongálása pedig sokkal mélyebb érzékenységet is érinthet. Dr. Áldozó Tamás reméli, hogy a rendőrség mielőbb elfogja a tettest, tetteseket, a hatóságok pedig meghozzák a szükséges intézkedéseket.
A pápai Jobbik-alapszervezet közleménye:
Arra kérünk minden józanul gondolkodó hazafit, hogy ne vegyen revansot, s ne kezdjen senki meggondolatlan partizán akcióba. A magyar ember nem döntöget sírköveket, nem önt le festékkel emléktáblákat, s nem rongál szobrokat. Ez a "privilégium" az idiótáké és azoké az "embereké", kiknek még térkép sem e táj. Reméljük, hogy mielőbb eredményt produkál a rendőrség, s megnevezik majd a tetteseket.
Természetesen várjuk az információkat, mert mi is keressük a tetteseket!
(Pápa ma nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready