2020. október 28., szerda, Zsálya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:22 A török elnök sérelmezi, hogy az oroszok megszórták bombával a kedvenc terroristáit Szíriában15:02 Operatív törzs: jelentősen emelkedtek a kiszabható bírságok összeghatárai14:42 Müller: folyamatosan nő a tesztelési kapacitás14:31 Korai keresztény templom maradványaira bukkantak a Golán-fennsíkon13:48 Putyin közölte Erdogannal, hogy nem örül a hegyi-karabahi terroristaexportnak13:28 Új rakéták sikeres teszteléséről számolt be az orosz védelmi minisztérium13:02 50 forint segélyt kapott az államtól egy nyugdíjas12:52 Fontos kérdés lehet ez a cseheknél: a képviselőházuk terrorszervezetté nyilvánította a Hezbollah teljes egészét12:34 Oroszországban kötelezővé tették a maszkviselést a nyilvános helyeken12:13 Novák: januártól akár a csok teljes összege felvehető többgenerációs otthonok létrehozására11:50 Kormányzati fellépést követel a Facebook ellen a Mi Hazánk11:33 Egyéves baba meglövése miatt ítéltek el egy 12 éves feka "rappert" Amerikában - nem ez az első ügye11:03 Itt tartunk 2020-ban: Gyurcsány fiatalok közé megy, és nem leköpik, hanem pózolnak vele10:22 Toroczkai: a Facebookot el kell felejteni, magyar közösségi oldalra van szükség!09:55 Megbetegedések miatt maradt el a Fővárosi Közgyűlés ülése
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Megrongálták Szent István szobrát Pápán

Reklám

Vasárnapra virradóra fehér olajfestékkel fújták le ismeretlen tettesek a Millenniumi Emlékpark Szent István-szobrát, az elcsatolt országrészeket bemutató tájékoztató tábláját és a közelben lévő padot. A feltehetően festék spray-vel „dolgozó” elkövető vagy elkövetők egy obszcén szót is festettek a szoborra.

A cselekményről lakossági bejelentésből szerzett tudomást a Városgondnokság, mely feljelentést tett a Pápai Rendőrkapitányságon. A helyszínre vonuló rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben rongálás vétsége miatt, ami 1 évig terjedő szabadságvesztést is vonhat maga után.

Dr. Áldozó Tamás polgármester megdöbbenésének adott hangot a rongálás kapcsán, államalapító királyunk, a katolikus egyház egyik szentje szobrára trágár kifejezést festeni mélységesen elítélendő – emelte ki. Mint mondta, felháborítónak tartja a céltalan és értelmetlen cselekményt és bízik abban, hogy ez csak valami fiatalkori hebehurgyaságból elkövetett rongálás.

– Nem hinném, hogy valakinek a magyar államalapítást szimbolizáló emlékművel problémája lehetne – fogalmazott. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, a Millenniumi Emlékpark szakrális hely, hiszen az egykori Felsővárosi temető helyén építették meg az emlékparkot, az ott álló Szent István-szobor a katolikus egyház egyik szentjét ábrázolja, ennek megrongálása pedig sokkal mélyebb érzékenységet is érinthet. Dr. Áldozó Tamás reméli, hogy a rendőrség mielőbb elfogja a tettest, tetteseket, a hatóságok pedig meghozzák a szükséges intézkedéseket.
A pápai Jobbik-alapszervezet közleménye:
Arra kérünk minden józanul gondolkodó hazafit, hogy ne vegyen revansot, s ne kezdjen senki meggondolatlan partizán akcióba. A magyar ember nem döntöget sírköveket, nem önt le festékkel emléktáblákat, s nem rongál szobrokat. Ez a "privilégium" az idiótáké és azoké az "embereké", kiknek még térkép sem e táj. Reméljük, hogy mielőbb eredményt produkál a rendőrség, s megnevezik majd a tetteseket.
Természetesen várjuk az információkat, mert mi is keressük a tetteseket!
(Pápa ma nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready