2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Demcsák maga is cégtársa a cigánymaffiózóknak

Reklám


Demcsák Zsuzsa leendõ kormányszóvivõ férje nemcsak ismerte Sz. István cigány maffiózót, akit bûnszervezet mûködtetésével gyanúsítanak, hanem be is társult annak legtöbb vállalkozásába. Az egyik szerencsejátékokkal foglalkozó cégben pedig Demcsák férje mellett maga a kormányszóvivõ-jelölt is érdekelt.

A kajmánok sem védik meg
A parlament oktatási bizottságában a gyerekek szegregációjáról szóló vitában is téma volt Demcsák Zsuzsa. A Fidesz arra volt kíváncsi: ha a kormányoldal elítéli, hogy a jászladányi szülõk külön alapítványi iskolába járatnák a gyermekeiket, akkor miért nem ítéli el Demcsák egyik internetes naplóbejegyzését. Emlékezetes, a kormányszóvivõ-jelölt a Bölcsikeresés kálváriája címû blogbejegyzésében hosszasan fejtegette, hogy miként válogatott az intézmények között, hogy megtalálja a legmagasabb színvonalú bölcsõdét. Miután úgy érezte, megtalálta a kedvére valót, kiderült, hogy gyereke a „legroszszabb szociális helyzetû csoportba került”, ami miatt kénytelen volt mégis kivenni õt a bölcsõdébõl.

Révész Máriusz (Fidesz) azt mondta, hogy a leendõ kormányszóvivõ a szegregáció minõsített esetét valósította meg, Pálinkás József (Fidesz) pedig felvetette, hogy helyes-e olyan kormányszóvivõt állítani, aki szegény gyermekek közé nem vinné a gyermekét. Sándor Klára SZDSZ-es bizottsági alelnök hangsúlyozta: ha egy kormányszóvivõt bármilyen okból, akár félreértésbõl adódóan a szegregáció vagy a rasszizmus vádjával lehet illetni, akkor az egy liberális párt részvételével mûködõ koalíció számára nem vállalható. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke korábban lapunknak így nyilatkozott az ügygyel kapcsolatban: õ csak szépirodalmat olvas, nem pedig Demcsák Zsuzsa blogját. Horn Gábor koalíciós koordinációs államtitkár az Indexnek azt mondta: az SZDSZ nem szól bele a kormányszóvivõ kiválasztásába. MSZP-s informátoraink azt jelezték, Demcsák jelölése kizárólag Gál J. Zoltán felelõssége.

Nem válaszolt a kormányszóvivõi iroda tegnap lapunk azon kérdésére, hogy mikor kezdõdött el és miért nem zárult még le Demcsák Zsuzsa leendõ kormányszóvivõ C típusú nemzetbiztonsági átvilágítása. A nemzetbiztonsági törvény szerint erre harminc nap áll az illetékes szervezetek rendelkezésre, a vizsgálati idõ azonban indokolt esetben meghosszabbítható. Megírtuk, hogy a televíziós riporter férje, Kiss József maffiakörökkel hozható kapcsolatba. Volt cégtársa ugyanis jelenleg elõzetes letartóztatásban van több bûncselekmény mellett egy kettõs gyilkosság megrendelésének, illetve bûnszervezet vezetésének, mûködtetésének gyanúja miatt. Sz. Istvánt, a Pest megyében tevékenykedõ Koszi cigányklán egyik vezetõjét, kommandósok segítségével fogták el egy éve.

Prostik, drog, védelmi pénz

Az általa irányított társaság prostituáltak futtatásával, kábítószerrel, üzemanyaggal, védelmi pénz szedésével és tartozások behajtásával, pénznyerõ automaták telepítésével foglalkozott.

Az elõzetes letartóztatásban lévõ Sz. Istvánnak és Demcsák férjének, Kiss Józsefnek több közös érdekeltsége is volt, sõt a február végi cégadatok szerint a Fekete Dominó nevû vendéglátó-ipari vállalkozásban még ma is tulajdonosok. A két társ céginformációk szerint öszszesen öt vállalkozás ügyeit vitte közösen (ezek fõként szerencsejátékkal és vendéglátással foglalkoznak), Sz. Istvánnak ezen kívül csak egy autóbontást végzõ bt.-je van.

A Gál J. Zoltán államtitkár által jelölt Demcsák Zsuzsa saját vállalkozása miatt is magyarázkodásra kényszerülhet, hiszen a kormányszóvivõ-jelölt maga is érdekelt egy különös kapcsolatokkal és tevékenységi körrel rendelkezõ társaságban. Demcsák házastársával és vietnami cégtársakkal ugyanis közösen jegyez egy céget. A Solvenus Kft. fõ profilja szerint szerencsejátékkal és fogadással, illetve „egyéb pihenõ-szórakoztató tevékenységgel” foglalkozik. A kft.-ben Demcsák Zsuzsa és Kiss József mellett olyan személyek is megjelentek, akik a maffiagyanúba keveredett Sz. Istvánnal is üzleti kapcsolatban álltak.

Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke érdeklõdésünkre elmondta: a leendõ kormányszóvivõ fontos, bizalmas munkakörben látja el feladatát, C típusú átvilágításának így feltétlenül ki kell terjednie a házastársára is, hiszen itt is elõfordulhat kockázati tényezõ. – Amennyiben a Nemzetbiztonsági Hivatal jelzi, hogy alkalmazása kockázattal járhat, a miniszterelnök mégis megbízza, úgy a felelõsséget Gyurcsány Ferenc magára vállalja – mondta lapunknak a politikus. Demeter Ervin, a szakbizottság fideszes tagja figyelmeztetett, hogy a törvény biztonsági kockázatnak tekint minden olyan tényezõt, amely alkalmas rá, hogy az átvilágított személy jogellenes céllal befolyásolhatóvá váljon.

Gyurcsányéknak miért volna probléma egy újabb bûnözõ?

– A Demcsák Zsuzsa férjével kapcsolatos burkolt, vagy nem is annyira burkolt vádak megjelenése tudatosan felépített támadást sejtet, ezek személyes, üzleti vagy akár politikai okokra vezethetõk vissza – közölte a kormányszóvivõi iroda. Hangsúlyozták, április 2-ától Demcsák Zsuzsa lesz a Magyar Köztársaság kormányának szóvivõje. Az iroda újfent kijelentette, hogy a C típusú átvilágítás „minden kérdésre egyértelmû, megnyugtató választ ad majd”. – Az új kormányszóvivõ személye iránti fokozott érdeklõdés természetes. E hírek publikálásában, a valótlan vagy pontatlan információk terjesztésében azonban jogi és erkölcsi felelõssége van a sajtó minden munkatársának – intette óvatosságra az újságírókat az Országos Sajtószolgálaton keresztül a Gál J. Zoltán államtitkár felügyelete alatt mûködõ hivatal. Mindez szinte szó szerinti ismétlése annak a közlemények, amelyet a Színes Bulvár Lap március 14-i, Demcsák férjének ügyeit megszellõztetõ cikkére adott ki az iroda.

(MN kissé korrigálva)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready