2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók08:41 Újabb amerikai légi csapás Líbiában08:22 Ma rendezik meg a Színházak Éjszakáját08:06 Harmincnyolc bevagonírozottat szabadított fel a rendőrség Kelebiánál07:51 György Konrád a Berlini Művészeti Akadémiának adta irodalmi hagyatékát07:33 Súlyos probléma: újra felmérik a magyarok táplálkozási szokásait06:56 Krónikus fülgyulladás okozhatta a Neander-völgyi ember kihalását21:57 A Hezbollah vezetője figyelmeztette Szaúd-Arábiát 21:29 A kanadai "mintatársadalom"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra ::

Valaki hiányzik a képről, avagy: aki nélkül nincs Bárándy klán

Reklám

Az új év második napján egyeztetett két balliberális ellenzéki erő: az Együtt 2014 Mozgalom és az MSZP. Az előbbi delegációját dr. Bárándy Péter ügyvéd, Medgyessy szt-tiszt kormányának egykori igazságügy-minisztere vezette, az utóbbiét dr. Bárándy Gergely országgyűlési képviselő, az MSZP elnökségének tagja. Apa és fia. Alkotmányos és közjogi kérdésekről egyeztettek. Akkor készült ez a fotó róluk. Meglepő módon majd' minden megvitatott kérdésben egyetértettek - akárcsak a jelen volt Magyar Szociáldemokrata Párt és a gyurcsányista DK küldöttei. (Ma egyébként megismételték az egyezkedést, olyan hírhedt liberálisokkal kiegészülve, mint Kuncze vagy Ungár.)
Zoom
Valaki mégis nagyon hiányzott, s hiányzik a mai napig e képről. A harmadik Bárándy: dr. Bárándy György milliárdos sztárügyvéd. A családi klán genetikai és szellemi gyökere, vagyoni megalapozója, mindenkin átgázoló életművésze, a zsidó jelképek és az osztálytársadalom élén harcoló párt (MDP, MSZMP) zászlós továbbvivője, megingathatatlan bástyája. A válogatott besúgók közül is tán a legnagyobb hazug, aki a két leghírhedtebb magyarországi terrorszervezetnek: a HM Katonapolitikai Osztályának (kat. pol.) és az ÁVH-nak volt kitüntetett hírszerzője és kémelhárítója 1949-től. Gátlástalanul adta rendőrkézre az "ellenforradalom" igaz magyarjait, de feljelentette ügyvédtársait és nagybátyát is.
Volt egy negyven éven át refrénként idézett mondata, amit pezsgőzés közben rendre előadott a pénzükkel már mit kezdeni nem tudó gazdag ügyvédek társaságában éppúgy, mint az Operabál páholyában vagy az újságíró klubban fiatal hölgyekre leső, sót nyalogató vén kecskeként. Így hangzott:
"Engem az '50-es évek elején megpróbáltak beszervezni, de nem sikerült, ezért Kistarcsára internáltak, aztán 3 évig burgonyát zsákoltam a Tolbuchin piacon..."
Ezt mindenki megette, a politikusok megtapsolták, az újságírók leírták százszor, a hölgyek megsajnálták szegény jó Gyuri bácsit, s nyomban puszit kapott.
Így volt ez 2009-ig, amikor dr. Ilkei Csaba tudományos kutató az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában megtalálta az Államvédelmi Hatóság VI. Jogi-, Börtönügyi-és Vizsgálati Osztályának megmaradt iratai között az ÁVH Kistarcsára internált árulóinak névsorát, köztük Bárándy Györgyét is a következő szigorúan titkos megjegyzéssel:
"Bárándi György 36 éves, ügyvéd, budapesti lakos, 1 év 10 hónapja internálva. A Kat.Pol. beszervezett ügynöke volt, azonban tevékenysége dekonspirálódott, később az ÁVH ügynöke lett, de megbízását elfecsegte..."

A besúgó pályájának további részletei kiderülnek az Ilkei-tanulmányból, amelyet 2009. június 30-án közöltünk: Ügyvéd kollégáiról, "ellenforradalmárokról" és nagybátyjáról is jelentett a vén Bárándy
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready