2020. április 3., péntek, Buda, Richárd, Hóvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:05 Szerbia kijárási tilalmat hosszabbított, Észak-Macedónia járvány elleni küzdelem helyett inkább NATO-csatlakozást ünnepel10:31 623-ra nőtt a fertőzöttek száma, újabb öt halálos áldozat10:19 A visegrádi devizák erősödésére számít a Reuters - egy év múlva 340 forint lesz szerintük egy euró10:02 Orbán: egyszeri 500 ezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók, szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról09:28 Nagy lendületben a "zöld autók" idehaza is09:12 Négyórás a várakozási idő Nagylaknál08:57 Jókora többletköltséget jelent az olimpia elhalasztása08:32 Kamion és személyautó találkozása miatt torlódik az M0-s a Ráckevei Duna-ág hídjánál08:23 Nemzeti gyásznap lesz holnap Kínában08:06 Te sem kapsz sehol arcmaszkot? Itt elérheted a megbízható, FFP2-es típust! (x)07:54 Osztrák államfő: hozzá kell szoknunk az "újfajta hétköznapokhoz"07:31 Feltárták a szervezet D-vitamin-előállítását befolyásoló génváltozatokat06:54 Fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából22:43 Vádat emeltek az egyik gyurcsányista ripacs ellen22:15 Az amerikai idősottonokban meredeken emelkedik a halálozások aránya
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra ::

Valaki hiányzik a képről, avagy: aki nélkül nincs Bárándy klán

Reklám

Az új év második napján egyeztetett két balliberális ellenzéki erő: az Együtt 2014 Mozgalom és az MSZP. Az előbbi delegációját dr. Bárándy Péter ügyvéd, Medgyessy szt-tiszt kormányának egykori igazságügy-minisztere vezette, az utóbbiét dr. Bárándy Gergely országgyűlési képviselő, az MSZP elnökségének tagja. Apa és fia. Alkotmányos és közjogi kérdésekről egyeztettek. Akkor készült ez a fotó róluk. Meglepő módon majd' minden megvitatott kérdésben egyetértettek - akárcsak a jelen volt Magyar Szociáldemokrata Párt és a gyurcsányista DK küldöttei. (Ma egyébként megismételték az egyezkedést, olyan hírhedt liberálisokkal kiegészülve, mint Kuncze vagy Ungár.)
Zoom
Valaki mégis nagyon hiányzott, s hiányzik a mai napig e képről. A harmadik Bárándy: dr. Bárándy György milliárdos sztárügyvéd. A családi klán genetikai és szellemi gyökere, vagyoni megalapozója, mindenkin átgázoló életművésze, a zsidó jelképek és az osztálytársadalom élén harcoló párt (MDP, MSZMP) zászlós továbbvivője, megingathatatlan bástyája. A válogatott besúgók közül is tán a legnagyobb hazug, aki a két leghírhedtebb magyarországi terrorszervezetnek: a HM Katonapolitikai Osztályának (kat. pol.) és az ÁVH-nak volt kitüntetett hírszerzője és kémelhárítója 1949-től. Gátlástalanul adta rendőrkézre az "ellenforradalom" igaz magyarjait, de feljelentette ügyvédtársait és nagybátyát is.
Volt egy negyven éven át refrénként idézett mondata, amit pezsgőzés közben rendre előadott a pénzükkel már mit kezdeni nem tudó gazdag ügyvédek társaságában éppúgy, mint az Operabál páholyában vagy az újságíró klubban fiatal hölgyekre leső, sót nyalogató vén kecskeként. Így hangzott:
"Engem az '50-es évek elején megpróbáltak beszervezni, de nem sikerült, ezért Kistarcsára internáltak, aztán 3 évig burgonyát zsákoltam a Tolbuchin piacon..."
Ezt mindenki megette, a politikusok megtapsolták, az újságírók leírták százszor, a hölgyek megsajnálták szegény jó Gyuri bácsit, s nyomban puszit kapott.
Így volt ez 2009-ig, amikor dr. Ilkei Csaba tudományos kutató az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában megtalálta az Államvédelmi Hatóság VI. Jogi-, Börtönügyi-és Vizsgálati Osztályának megmaradt iratai között az ÁVH Kistarcsára internált árulóinak névsorát, köztük Bárándy Györgyét is a következő szigorúan titkos megjegyzéssel:
"Bárándi György 36 éves, ügyvéd, budapesti lakos, 1 év 10 hónapja internálva. A Kat.Pol. beszervezett ügynöke volt, azonban tevékenysége dekonspirálódott, később az ÁVH ügynöke lett, de megbízását elfecsegte..."

A besúgó pályájának további részletei kiderülnek az Ilkei-tanulmányból, amelyet 2009. június 30-án közöltünk: Ügyvéd kollégáiról, "ellenforradalmárokról" és nagybátyjáról is jelentett a vén Bárándy
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready