2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra ::

Valaki hiányzik a képről, avagy: aki nélkül nincs Bárándy klán

Reklám

Az új év második napján egyeztetett két balliberális ellenzéki erő: az Együtt 2014 Mozgalom és az MSZP. Az előbbi delegációját dr. Bárándy Péter ügyvéd, Medgyessy szt-tiszt kormányának egykori igazságügy-minisztere vezette, az utóbbiét dr. Bárándy Gergely országgyűlési képviselő, az MSZP elnökségének tagja. Apa és fia. Alkotmányos és közjogi kérdésekről egyeztettek. Akkor készült ez a fotó róluk. Meglepő módon majd' minden megvitatott kérdésben egyetértettek - akárcsak a jelen volt Magyar Szociáldemokrata Párt és a gyurcsányista DK küldöttei. (Ma egyébként megismételték az egyezkedést, olyan hírhedt liberálisokkal kiegészülve, mint Kuncze vagy Ungár.)
Zoom
Valaki mégis nagyon hiányzott, s hiányzik a mai napig e képről. A harmadik Bárándy: dr. Bárándy György milliárdos sztárügyvéd. A családi klán genetikai és szellemi gyökere, vagyoni megalapozója, mindenkin átgázoló életművésze, a zsidó jelképek és az osztálytársadalom élén harcoló párt (MDP, MSZMP) zászlós továbbvivője, megingathatatlan bástyája. A válogatott besúgók közül is tán a legnagyobb hazug, aki a két leghírhedtebb magyarországi terrorszervezetnek: a HM Katonapolitikai Osztályának (kat. pol.) és az ÁVH-nak volt kitüntetett hírszerzője és kémelhárítója 1949-től. Gátlástalanul adta rendőrkézre az "ellenforradalom" igaz magyarjait, de feljelentette ügyvédtársait és nagybátyát is.
Volt egy negyven éven át refrénként idézett mondata, amit pezsgőzés közben rendre előadott a pénzükkel már mit kezdeni nem tudó gazdag ügyvédek társaságában éppúgy, mint az Operabál páholyában vagy az újságíró klubban fiatal hölgyekre leső, sót nyalogató vén kecskeként. Így hangzott:
"Engem az '50-es évek elején megpróbáltak beszervezni, de nem sikerült, ezért Kistarcsára internáltak, aztán 3 évig burgonyát zsákoltam a Tolbuchin piacon..."
Ezt mindenki megette, a politikusok megtapsolták, az újságírók leírták százszor, a hölgyek megsajnálták szegény jó Gyuri bácsit, s nyomban puszit kapott.
Így volt ez 2009-ig, amikor dr. Ilkei Csaba tudományos kutató az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában megtalálta az Államvédelmi Hatóság VI. Jogi-, Börtönügyi-és Vizsgálati Osztályának megmaradt iratai között az ÁVH Kistarcsára internált árulóinak névsorát, köztük Bárándy Györgyét is a következő szigorúan titkos megjegyzéssel:
"Bárándi György 36 éves, ügyvéd, budapesti lakos, 1 év 10 hónapja internálva. A Kat.Pol. beszervezett ügynöke volt, azonban tevékenysége dekonspirálódott, később az ÁVH ügynöke lett, de megbízását elfecsegte..."

A besúgó pályájának további részletei kiderülnek az Ilkei-tanulmányból, amelyet 2009. június 30-án közöltünk: Ügyvéd kollégáiról, "ellenforradalmárokról" és nagybátyjáról is jelentett a vén Bárándy
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready