2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Devizahitelesek tüntettek a Rádió előtt - azt ígérték nekik, beolvassák a követeléseiket, de hazudtak

Reklám

A kilakoltatási moratórium megszüntetése miatt tüntettek devizaadósokat képviselő civil szervezetek szombaton Budapesten, a demonstrálók a végrehajtások azonnali leállítását és a devizaalapú tartozások teljes eltörlését követelték.
Zoom
A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet és több más civil tömörülés által szervezett demonstráció résztvevői a József nádor téren gyülekeztek, majd a Magyar Rádió épülete elé vonultak, megtöltve a Pollack Mihály teret, hogy követeléseiket eljuttassák a médiának.
Követeléseik között szerepel a kilakoltatások és a végrehajtási eljárások azonnali leállítása, továbbá a közjegyzői végrehajtási záradékok kiállításának megtiltása. Követelik továbbá a devizaalapú tartozások teljes eltörlését.
Közleményük szerint "a deviza tőketartozás nyilvántartásáról szóló jelzáloghitelezés (...) tulajdonképpen csak devizában elszámolt pénzügyi konstrukció, ahol a korlátlan kockázatok névlegessége miatt a pénzügyi szolgáltatónak uzsora mértékű árfolyamnyeresége keletkezhet és keletkezett is".
A civil szervezetek szerint a bankok és az állam felelőssége egyaránt felmerül a devizahiteleknek a lakosság túl széles körében való elterjesztésében, és úgy vélik, hogy jogos az érintett ügyfelek kártérítési igénye. Álláspontjuk szerint "a tartozások teljes eltörlésének a fedezete részben a magyar jegybanki, részben a hazai pénzügyi szektor és azok anyabanki forrásaiból meg tud valósulni".
(MTI)
Korábban írtuk: Devizahitelesek tüntettek szombat délután a József nádor téren. Az (Index szerint) ezerfős tömeg megszavazta, hogy követeléseiket beolvastatják a rádióban, ezért a Bródy Sándor utcai épület elé vonultak. Közben azt skandálták, hogy vesszenek a bankok.
A csoport azt az ígéretet kapta, hogy a háromórás hírekben beolvassák a követeléseiket, ez azonban nem történt meg. A hírekben egy korábbi közleményükből idéztek, és elhallgatták, hogy a tüntetők jelenleg a helyszínen vannak. A hírekben annyi elhangzott, hogy a szervezet véleménye szerint az állam és a bankok közösen felelősek a kilakoltatásokért.
A rádióban hosszasan idézték a kormány intézkedéseit, amelyekkel a devizahiteleseknek segítettek. Ezt a tömeg hangos fujjolással fogadta. A vezetőjük, Kásler Árpád azt mondta, szerinte a kormány fél tőlük, ezért nem mondták, hogy jelenleg is a helyszínen vannak a tüntetők. Ez azt jelenti, hogy jó úton járnak.
A tömegből néhányan be akartak hatolni a rádióba. Kásler tárgyalt az épületben, majd elmondta, hogy véleménye szerint a rádió vezetői atrocitást akarnak kiprovokálni, ezért inkább úgy döntött, hogy közösen mond el egy fogadalmat a jelenlévőkkel. "Amíg a történelmi alkotmányt helyre nem állítjuk, ezeknek a férgeknek többet nem könyörgünk" - skandálta a tömeg.
Kásler azt is elmondta, hogy a történelmi alkotmányt mindenképpen vissza akarják állítani, és alkotmányozó nemzetgyűlést is összehívnának. A tömeg ezek után oszlani kezdett.
(Index nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready