Konrád György kapja 2014-ben a "zsidó-keresztény párbeszéd ösztönzésén fáradozó német egyesületek" munkáját összefogó Német Koordinációs Tanács Buber-Rosenzweig-érem elnevezésű kitüntetését.
A szervezet honlapján megjelent közlemény szerint az elismerést a Testvériség hete elnevezésű rendezvénysorozatot megnyitó ünnepségen adják át Kielben 2014. március 9-én. A szervezet a kitüntetéssel ismeri el és bátorítja Konrád György "határozott elkötelezettségét", amellyel kiáll a szabad társadalom mellett, és a "különösen a hazájában, Magyarországon jelentkező rasszizmus és antiszemitizmus ellen" - áll a közleményben.
A kitüntetést Martin Buber ausztriai zsidó vallásfilozófus és Franz Rosenzweig németországi zsidó történész, filozófus emlékére alapították 1968-ban. Az évente adományozott elismerést eddig többek között Friedrich Dürrenmatt svájci író, drámaíró, Richard von Weizsäcker volt német államfő és Joschka Fischer volt német külügyminiszter kapta meg.
Az érmet mindig a Testvériség hetén adják át, a rendezvénysorozatot 1952 óta tartják meg évente, a fővédnök a mindenkori német államfő. A Német Koordinációs Tanács (Deutscher Koordinierungsrat) csaknem száz társadalmi szervezetet fog össze.
(MTI nyomán)