Augusztus 6-ára tűzte ki az elsőfokú ítélet kihirdetését a "romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadások ügyében" a Budapest Környéki Törvényszék szerdán.
Az utolsó szó jogán K. Árpád és testvére, István a szerdai tárgyaláson semmit nem kívánt előadni, a harmadrendű vádlott, P. Zsolt az ártatlanságát hangoztatta, míg Cs. István negyedrendű vádlott édesanyja sajtónyilatkozatát idézve azt mondta: bűnös, de nem bűnöző.
A tanács elnöke jelezte, hogy a vádlottak esetleges távolmaradása nem lesz akadálya a 13 nap múlva esedékes határozathirdetésnek. Augusztus 21-én lejár az előzetes letartóztatásra törvényben biztosított négy év, így attól féltek, hogy a négy vádlott kiszabadul, amennyiben addig nem születik meg az elsőfokú ítélet (az ároktői sorozatgyilkos cigányok szabadon engedése miatt ugyanakkor senki sem aggódott - a szerk.). Ezt a veszélyt a bíróság mostani határozatával elhárította.
Az ügyész K. Árpád elsőrendű, K. István másodrendű és P. Zsolt harmadrendű vádlottat ötszörösen minősülő - aljas indokból, előre kitervelten, több ember sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett - emberöléssel vádolja tettesként, továbbá fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással és lőfegyverrel való visszaéléssel. Rájuk tényleges életfogytiglant kért, míg a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Cs. Istvánra határozott időtartamú fegyház kiszabását indítványozta.
A gyilkosságok, személyi sérüléssel járó cselekmények ügyében mindegyik vádlott azt vallotta, hogy nem érzi magát bűnösnek, és e vonatkozásban mindegyik védő ügyfelének felmentését kérte.
(MTI nyomán)