A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Örökség Intézete a Jobbik, és általában a nemzeti érzelmű magyarok nélkül, előlük eltitkolva ma délután kívánta újraavatni a Ditrói Siklódy Lőrinc alkotta szobrot Vámossy Tibor rongyos gárdista sírján. A Jobbik azonban tudomást szerzett az eseményről, részt vett volna rajta, mire Vámossy Tibor külföldön élő távoli rokonaira való hivatkozással a rendezők szinte az utolsó pillanatban lefújták a megemlékező újraavatást. A Rongyos Gárda örökségének igazi őrzői azonban ott voltak a Farkasréti temetőben.

Ditrói Siklódy Lőrinc restaurált alkotása Vámossy Tibor sírján
A Farkasréti temetőben pénteken délután három óra előtt nemzeti érzelmű magyarok gyülekeztek Vámossy Tibor rongyos gárdista hős restaurált, és néhány nappal ezelőtt visszaállított sírszobra körül. A Ditrói Siklódy Lőrinc alkotta szobor előtti bejáratnál az újonnan létrehozott Nemzeti Örökség Intézetének két munkatársa szólította meg az érkezőket: megkérdezték tőlük, hogy kaptak-e meghívót az általuk és a Honvédelmi Minisztérium által péntek délutánra tervezett szobor-újraavató megemlékezésre, amelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter is beszédet mondott volna. Nem tudjuk, hogy a Nemzeti Örökség Intézetének munkatársai azoknak mit mondtak volna, akik kaptak meghívót, ám a meghívásra nem érdemesítettek úgy értesülhettek, hogy a hivatalos megemlékezés elmarad, mert a rongyos gárdista hős leszármazottjai ezt így kívánták. (A kedves távoli rokonoknak az utolsó pillanatban jutott az eszükbe...) Meghívót "természetesen" a restaurálást kezdeményező Novák Előd, a Jobbik alelnöke sem kapott.

Vámossy Tibor sírja - a Rongyos Gárda egyetlen emlékhelye Budapesten
Régebbről ismerjük Vámossy Tibor külföldön élő távoli rokonainak hozzáállását magához a Rongyos Gárda által képviselt nemzeti eszméhez, meg azt is, hogy egy húron pendülnek a hazai és nemzetközi zsidóság által rettegésben tartott megalkuvó, gyáva politikai vezetéssel. Nos, először is a 19 esztendősen Nyugat-Magyarországon hősi halált halt, nőtlen egyetemistának a dolgok természeténél fogva nem lehetnek "leszármazottjai". Azon viszont nem csodálkozunk, hogy oldalági rokonai olyanok, amilyenek. Hadd ne említsük meg azokat a patinás történelmi névvel rendelkező honfitársainkat, akik manapság magyargyűlölő pártok, szervezetek szekerét tolják. Vámossy Tibor távoli rokonai a sírszobornak a jobbikos Novák Előd kezdeményezte restaurálása előtt nem nagyon törődtek a hozzátartozójuk emlékének ápolásával.
Zoom
Az eleső hős műegyetemi mivoltát jelképezi a kezéből kihulló könyv
Amint arról már korábban beszámoltunk, a Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti örökség Intézete titokban, a nemzeti ellenzéket távol tartva kívánta megtartani ma délután Vámossy Tibor sírszobrának újraavatását a Farkasréti temetőben. Meghívókat ezek szerint csak olyanok kaptak, akiknek jelenléte nem hozhatta volna kellemetlen helyzetbe a hont Afganisztánban védő minisztérium fejét és másokat. Valószínűleg úgy gondolták, hogy éppen elég megaláztatásban, felelősségre vonásban volt részük a zsidóság részéről az elmúlt hónapokban, például Wass Albert, Tormay Cécile, Nyirő József emlékének megtisztelése miatt. Hende Csaba és párttársai végül is a többszöri megrovás után megértették, hogy egy fenékkel egyszerre két lovat megülni nem lehet. Magyarán, nemzetinek, kereszténynek is látszani, meg a nemzetközi zsidóság elvárásainak is megfelelni képtelenség. Márpedig az Új Magyar Gárda, vagy a Jobbik jelenléte az újraavatáson Hende Csaba közelében ismét fölkorbácsolta volna a megélhetési zsidók haragos ösztönét. Így volt ez akkor is, amikor korábban a Jobbik bejelentette, hogy föl kívánja újíttatni Vámossy Tibor sírszobrát. A Honvédelmi Minisztérium, személy szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter a Novák Előddel történt levélváltás dacára most ismét előrángatta Vámossy Tibor külföldön élő távoli rokonait.
Zoom
A Rongyos Gárda örökségét őrzők csoportja ma délután Vámossy Tibor sírjánál
Egyébként a Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Örökség Intézete nem szívességet tett Ditrói Siklódy Lőrinc alkotásának fölújításával, hanem a kutya kötelességét teljesítette. A Budapesten, 1945 szeptemberében elhunyt Ditrói Siklódy Lőrinc, Gyergyóditró nagy szülötte a két világháború közti korszak ünnepelt szobrásza és plakettművésze volt, számos nemzeti témájú szobor alkotója. Őt máig elhallgatják, vagy emlékét mocskolják, amiképpen teszik ezt a rongyos gárdista Vámossy Tiborral és bajtársaival. Egy Siklódy-mű fölújítása tehát nem kegy, hanem kötelesség. Megjegyezzük, hogy a Nemzeti Emlékezet és Kegyeleti Bizottság nemrégiben sírkövet állíttatott Ditrói Siklódy Lőrinc szobrászművésznek a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben levő, addig elhanyagolt, jelöletlen sírjára.
Zoom
Novák Előd mécsest gyújt a rongyos gárdista sírján
Pénteken délután három óra előtt, szép napsütéses őszi napon gyülekeztek a Farkasréti temetőben azok a nemzeti érzelmű magyarok, akik értesültek ugyan az avatást és megemlékezést meghirdetők gyáva meghátrálásáról, de mégis eljöttek, hoztak egy szál virágot, mécsest gyújtottak Vámossy Tibor rongyos gárdista hős sírján, az újjávarázsolt szobor talapzatán. A restaurált szobornál megjelent és mécsest gyújtott Novák Előd, a Jobbik alelnöke, aki Vámossy Tibor sírjánál már évek óta kegyeletes megemlékezéseket szervez. Beszédek nem hangzottak el, mert a megjelent, mintegy 15-20 ember csendesen emlékezett, miközben többen elmarasztaló és megvető megjegyzéseket tettek a szoboravatást lemondó, meghátráló Honvédelmi Minisztériumra és a Nemzeti Örökség Intézetére.

A restaurált sírszobor elölnézetben
Hering József - Kuruc.info