2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:55 Gyenge lesz az idei almatermés22:43 A nemzetközi helyzet fokozódik: Irán lefoglalt egy brit olajszállító hajót22:22 Addig mocskolódott a beszorult kezű tolvaj purdé anyja, hogy a katasztrófavédelem inkább törölte a bejegyzést21:47 Orosz üzenet Ankarának: ha Washington nem adja az F-35-ösöket, mi szívesen szállítunk Sz-35-ös vadászbombázókat21:21 Toroczkai az önkormányzati választásról: ott indulunk el, ahol van értelme20:35 Meghalt Heller Ágnes20:24 Eddig 12 ezren vették igénybe a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását19:45 Szelídebb húrokat pengetnek Salviniék - egyelőre marad az olasz kormány19:27 Hétfőn kezdődik a Szentendrei út felújítása18:50 Őfelsége szolgálatában?17:32 Nem is az oláh seregben harcoltak az "úzvölgyi" románok - bukaresti tanulmány támasztja alá a mi igazunkat17:21 Lemondott a koszovói kormányfő17:06 További emberölési ügyekben is vizsgálják a csantavéri bérgyilkos felelősségét16:48 Tovább mélyült az olasz kormányválság16:17 Merkel továbbra is állítja, hogy semmi baja
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Amerika döntött: "a legmagasabb rangú magyar vezetőknek" is el kell ítélniük a vasárnapi szoboravatást

Az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor vasárnapi avatását, és szükségesnek tartja, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket.
Az USA határozottan elítéli a szoboravatást - közölte a budapesti amerikai nagykövetség csütörtöki közleményében. Felidézték, hogy a budapesti Szabadság téren lévő református templom előtt november 3-án felavatták Magyarország második világháború alatti vezetőjének, "a náci-szövetséges Horthy Miklósnak a mellszobrát".
A nagykövetség a Jobbikhoz - "egy etnikai gyűlölettel és antiszemitizmussal azonosított magyar politikai párthoz" - köti "a szégyenletes esemény" megrendezését.
A képviselet közleménye szerint "azok, akik ezt az eseményt szervezték és azon részt vettek, köztük néhány magyar parlamenti képviselő, nemcsak saját intoleranciájuknak vitték hírét, hanem Magyarországról is drámaian negatív képet festettek".
Habár a jelentős számú ellentüntető megmutatta, hogy erős az ellenállás a szervezők nézeteivel szemben, és a magyar kormány egyes tagjai hangot adtak helytelenítésüknek, egy ilyen esemény szükségessé teszi, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is gyorsan, határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket - áll a közleményben.
(MTI)
Frissítés: Jobbik: milyen alapon avatkoznak be a magyar belügyekbe?
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége képmutató közleményével szeretne újból beleavatkozni a magyarországi belügyekbe. Arról a nagykövetségről beszélünk, amiről kiderült, hogy épületében lehallgató központot működtetnek az amerikai hírszerző szolgálatok. Egy olyan állam nagykövetsége, aki jogtalan gazdasági előny vagy politikai haszonszerzés, befolyásolás érdekében a Szovjetuniót megszégyenítő módon kémkedik a saját és a világ állampolgárai, intézményei és vezetői ellen. Egy ilyen országnak nincsen jogalapja arra, hogy egy demokratikusan megválasztott pártot, annak képviselőit és szavazóit nyilvánosan bíráljon, hamis billogokkal illessen.
A nagykövetségnek arra viszont van lehetősége, hogy nagykövete révén megjelenjen a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottsága előtt, és ott egy magyarázat után bocsánatot kérjen a magyaroktól, amiért éveken keresztül agresszíven kémkedtek és kémkednek ellenünk - írja közleményében Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready