Tanúként hallgatták ki B. Bélát, a sérüléseibe belehalt kétéves tápiószelei kislány nevelőapját.

A nevelőapa a legkisebb, vér szerinti gyermekével
Egyelőre senki nem akar arról beszélni, miért, hogyan halt meg a kétéves Kira. Mint arról beszámoltunk, múlt szerdán került a Heim Pál Gyermekkórházba a kicsi, ahol pénteken belehalt sérüléseibe. Állítólag a kislányon korábbi verésekből származó sérülésnyomokat is találtak az orvosok, és a halált okozó sérülésnyomok is bántalmazásra utalnak.
A Kirát fogadó Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs vezetője azzal hárította el a sajtóérdeklődést, hogy a kórház összes dolgozója sokkot kapott az eset miatt, aminek még most is a hatása alatt vannak.
– Egyelőre nem árulhatunk el újabb részleteket – hárította el a kérdéseket Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőrkapitányság szóvivője is. – A szakértői jelentés után tudunk többet mondani.
Az információt, mely szerint a nevelőapát, aki otthon volt a gyermekkel, tanúként hallgatták ki, nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
– Tanúként feltétlen ki kellett hallgatni a nevelőszülőt, hiszen ő volt jelen az esetnél. Ez nem zárja ki, hogy később meggyanúsítsák, ha a nyomozás olyan körülményeket tár fel. A szakértői jelentés ennek nem feltétele, de tekintve, hogy a kicsi meghalt, életellenes bűncselekményről van szó, a hatóságnak körültekintőnek kell lennie – világított rá dr. Kamarás Péter ügyvéd.
Ha a gyerek a verésbe halt bele, a vád halált okozó testi sértés lehet. Dr. Boros Vera gyermekorvos szerint azonban akár életszerű is lehet a nevelőapa állítása, miszerint ő csak egy hatalmas csattanást hallott, és a földön találta a kis Kirát.

– Ez a legveszélyesebb kor, hiszen egy kétéves gyerek már bárhová felmászhat, de szólni még nem tud, ha bajba került. Elvileg egy asztalról is leeshet úgy egy gyerek, hogy súlyos állapotba kerül. Ezért is nem szabad ebben a korban magára hagyni. Minden a sérülések jellegétől függ és attól, voltak-e korábbiak is – tette hozzá a szakember.
A tápiószelei polgármesteri hivatalban és a helyi gyermekvédelmi hivatalnál szintén hírzárlat van. Úgy tudni azonban, hogy Kira nővére, a háromesztendôs Cintia az édesapjához került, a néhány hónapos kisfiút, B. Béla édesgyermekét szintén kiemelték a családból, és rajtuk is találtak bántalmazásra utaló nyomokat.
(Bors nyomán)