A "Gyurcsány-koalíciótól" nem idegen az antiszemita kártya kijátszása - reagált a német megszállás tervezett emlékművével kapcsolatos balliberális kritikákra a Fidesz szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. És valóban, lassan annyira megelőzik zsidóseggnyalásban a szocikat, hogy mellettük még Gyurcsányék is antiszemitának tűnhetnek... De ezzel még nincs vége: kiderült, hogy a "nemzeti kormánynak" nem a véres magyar tragédiák számítanak a legsötétebb napoknak, hanem a zsidók sérelmei. A következő mondat elhangozhatott volna bármelyik zsidó szervezet szóvivőjének szájából - de a legkevésbé sem egy magát magyarnak mondó párt képviselőéből.

Az 1944. március 19-i német megszállás napjától Magyarország megszállt ország volt, és ezt követően "a 20. század legsötétebb napjai következtek" - mondta Hoppál Péter, aki szerint emlékeztetni kell a múlt század "e sötét és szomorú időszakára".
A szóvivő helyteleníti, hogy az emlékmű tervét politikai támadások érik. Mint mondta, kissé hisztériakeltőnek érzi az ügy körüli eseményeket, amelyeket a kampányidőszak is fokoz, ráadásul "a Gyurcsány-koalíciótól nyilvánvalóan nem idegen az antiszemita kártya kijátszása" sem.
(Kuruc.info - MTI nyomán)