Hazudott iskolai végzettségéről Kunhalmi Ágnes, az MSZP “oktatáspolitikusa”. Mint kiderült, nemhogy nem pedagógus, de még csak nem is diplomás az MSZP jelöltje.
Zoom
Volt kitől tanulni
A párt kegyeltje
Kunhalmi Ágnes 2002-ben érettségizett Budapesten, fél év lazulás után a Medgyessy-kormány sietett a fiatal segítségére, és a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkárságán kezdett dolgozni. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején az alig 20 éves lány már a Miniszterelnöki Kabinetirodán volt titkárságvezető. Innen már egyenes út vezetett a politikai pályára. 2006-tól a II. kerületi önkormányzatban volt képviselő. Innen életútja már rejtélyes, nem tudni, hogy az elmúlt 4 évben miből élt, mert önéletrajzában nem jelölt meg munkahelyet. (Talán ő is Szanyi gyakornoka volt - a szerk.)
Az elhazudott diplomák
A gyurcsányi miniszterelnökségen eltöltött idővel párhuzamosan megkezdte tanulmányait kommunikáció szakon a Szegedi Tudományegyetemen. A tanulást 2009-ben befejezte, és az MSZP hivatalos honlapján úgy jelölte meg tanulmányait, hogy ott egyetemi diplomát szerzett.
A média szak mellett 2005-ben elkezdte az ELTE politológia szakát is, melyről így nyilatkozott – szintén a hivatalos MSZP-honlapon: “diplomavédés: 2011. január”.
A lebukás
A Lőrinci Blog szerzője összehasonlítást készült írni a kerületi jelöltek végzettségéről és szakmai tapasztalatáról. Kunhalmi egyik csoporttársa jelezte felé, hogy a képviselőjelöltnek nincs meg a diplomája – ezt ő a fentiek tekintetében furcsállta, és rákérdezett a jelöltnél. Egy hét telt el a kérdés óta, és válasz nem érkezett, de Kunhalmi Ágnes honlapja módosult. Már nem állítja magáról, hogy lenne diplomája, csupán azt, hogy járt az egyetemre. A jelek szerint záróvizsgát sem tett, nyelvvizsga híján pedig esélye sincs a diploma átvételére.
Az “oktatáspolitikus”
Kunhalmi Ágnes folyamatosan oktatáspolitikusként definiálja önmagát, miközben sem szakmai tapasztalata, sem pedagógiai ismeretei nincsenek. Érettségivel “kollégázza” azokat tanítókat, tanárokat, óvodapedagógusokat, akik tisztességgel lediplomáztak, és életüket az oktatásnak szentelték. Az MSZP jelöltje védekezhet azzal, hogy – miniszterelnöke szavajárását idézzem – nem fejtette ki az igazság minden részletét, de az internet archívuma még sokáig őrzi hazugsága nyomát.
Zoom
Zoom
Csaló helyett csalót
Az MSZP Kunhalmit indítja az ugyancsak lebukott Simon Gábor helyett, a korábbi elnökhelyettes választókerületében. Méltó utód.
Friss hír: Ismét megbuktatták
A Kunhalmit leleplező Lőrinci Blog újabb bejegyzést tett közzé, melyből kiderül: a diploma mellett a nyelvvizsgát sem sikerült megszereznie Kunhalmi Ágnesnek, a kerületi szocialisták jelöltjének. Mint azt közvetlen munkatársától megtudták, Kunhalmi a botrány után abban bízott, hogy márciusban tett nyelvvizsgája sikeres lesz, de az sem sikerült, s erről “természetesen” választóit nem tájékoztatta, pedig Facebook-oldalán lebukása után azzal terelte el a figyelmet a lényegről (a hazugságáról), hogy hamarosan talán úgyis meglesz a nyelvvizsgája.
(Lőrinci Blog nyomán)