A Magyar Hírlap értesülése szerint szeptembertől a kormány munkáját segíti Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója (aki korrupciós botrányai miatt kényszerült lemondásra, a Hunvald-ügyben nyújtott "segítségért" pedig ugyanúgy nem számoltatták el, ahogy Gyurcsányt és bűntársait sem, sőt, itt az előléptetés - a szerk.). A lap úgy tudja, hogy a volt igazgató Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadójaként látja el feladatát.
Zoom
Melyik az Ön kedvenc Fidesz-tanácsadója? Voksolhat szavazásunkon a portál jobb oldalán!A Magyar Hírlap keddi cikkében emlékeztet arra, hogy a miniszter mára hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését. A miniszter kifejtette, a kormány stratégiai jelentőségűnek tartja a magyarországi zsidó közösségekkel való együttműködést, ugyanakkor szerinte ezt az elmúlt időszakban számos kérdés megnehezítette. Szerinte több esetben maguk a zsidó közösségek kérdőjelezték meg a nevükben véleményt formálók képviseleti jogosultságát.
A miniszter a keddi ülés napirendjére javasolta a zsidó temetőkről és az antiszemitizmus monitorozásáról való tárgyalást. Tizennégy zsidó szervezet a Sorsok Házáról, az oktatási együttműködés továbbfejlesztéséről, a zsidó civil élet támogatásáról és a progresszív zsidó egyházak státusának áttekintéséről egyeztetne - írja az újság.
"Munkásőr- és párttagmúltam"
 Az ügy pikantériája, hogy 2009-ben ugyanez a fideszes Magyar Hírlap írta az alábbi sorokat Zoltairól, tiltakozva annak díszpolgári kitüntetése ellen:
"Zoltai Gusztáv az 1956-os forradalom alatt a kecskeméti repülőtér őrszázadában teljesített szolgálatot tizedesként.

Magyar és izraeli állampolgár is, a vörös csillagtól a Dávid-csillagig e hosszú utat járta be: a Kőbányai Textilgyárból szervezték be a Munkásőrségbe, volt a Magyar Hirdető osztályvezetője, 1968-tól 1976-ig a hírhedt ávós tiszt, Komlós János művészeti titkára. Később a Pesti Vigadó művészeti vezetője, a Játékszín ügyvezetője, a Várszínház művészeti főtitkára, az ügynök Rigó László beosztottjaként tevékenykedett. 1987-től a budapesti zsidó hitközség kulturális, 1991-től mindmáig a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, nemzetközi zsidó szervezetek, a Zsidó Világkongresszus végrehajtó bizottságának tagja, a Magyarországi Zsidó Közösség Közalapítvány (Mazsök) társelnöke. 1999 óta a VII. kerület díszpolgára, többször részesült magas állami kitüntetésben.
Sokak meglepetésére 2006-ban az ’56-os szellemiség ápolásáért megkapta az ’56-os Szövetség Pro Fidelia érdemrendjét. Akkor azt mondta: 'Nem érzem összeférhetetlennek munkásőr- és párttagmúltammal a kitüntetést.'"
El kellene sikálni Hunvaldnak
2010-ben a Hunvald-ügyben a Magyar Nemzet birtokába került lehallgatott telefonbeszélgetésekből az alábbi beszédes részletet tették közzé:
Hunvald György (hívó): – Van néhány nagyon érdekes dolog egyébként.
Zoltai Gusztáv (hívott): – Igen?
Hunvald: – Én nem tudom, az ügyészségen vannak nagyon rám szállva.
Zoltai G.: – Terád?
Hunvald: – Igen, igen…
Zoltai G.: – De nem a, nem a Tordai-ügy miatt?
Hunvald: – Nem a Tordai-ügy miatt! Nekem mondták, hogy politikai, de nem értem, hogy mitől politikai! Mert nem csinálok…
Zoltai G.: – Utánanézzünk?
Hunvald: – Nézzetek már utána, hogy mi a (van?)! De ez a Központi Nyomozó Főügyészség!
Zoltai G.: – Jó!
Hunvald: – Ott el kéne sikálni, mert egyszerűen nem lehet normálisan hogyhívjákolni.
Zoltai G.: – Jó! Odafigyelek! Megnézetem! Jó?
Hunvald: – Jó! Oké!

Most pedig már Lázár János dolgaira figyel a vén pufajkás bűnöző. Végül is nem lesz nehéz dolga, a két eddigi váltópárt közötti különbségek már annyira a homályba vesztek, hogy a ballibek eltűnése lassan  fel sem tűnik egykori szavazóiknak, sőt, néhány kellően leépült vagy kannásboros vén komcsi akár azt is hiheti az efféle hírek hallatán (és minden nap akad belőlük néhány), hogy újra ők vannak hatalmon...
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Frissítés: ide kívánkozik az ávósivadék, szintén kettős állampolgár, már Hiller Istvánt és Bozókit is kiszolgáló, Orbánt Izraelbe kikísérő Breuer Péter, Lázár János "zsidóügyi" főtanácsadója is.
Breuer járta ki a régi haverjának, Zoltainak a nem kis pénzzel járó tanácsadói posztot.
Zoom
2. frissítés: A fenti cikkben szerepel egy olyan kitétel, hogy Zoltai Gusztáv volt 1968-tól 1976-ig a hírhedt ávós tiszt, Komlós János művészeti titkára.

Ki is volt Komlós János (Budapest, 1922 – Budapest, 1980), hogy életének csak a főbb pontjait nézzük!
Volt rabbinövendék, munkaszolgálatos, majd az 1950-es években magas rangú ÁVH-s tiszt. 1957-ben a Magyar Rádió irodalmi osztályán dolgozott. 1958-től vezette a Magyar Nemzet, 1962-1967 között pedig a Népszabadság kulturális rovatát. Megalapította a Mikroszkóp Színpadot, mely 1967-ben nyitotta meg kapuit; itt mint igazgató működött.
Komlós saját bevallása szerint 1945 februárjában akasztgatott is az Oktogonon.
A közös faji és ideológiai eredet tehát megint felbukkant.
Forrás: Wikipedia
Üdvözlettel,
Hidra
Kapcsolódó: