Portálunk értesülése szerint az Oroszországi Föderáció Kormánya hozzájárulását adta a pásztói szovjet emlékműnek a nógrádi település köztemetőjébe történő áthelyezéséhez, erről akár már a holnapi, a 2014. szeptember 25-i ülésén dönthet a helyi képviselő-testület.
Zoom
A megrongálói ellen a Fidesz-kormány alatt eljárást indítottak
A megszállókat dicsőítő pásztói szovjet emlékmű eltávolításáért az előző ciklusban Gaudi-Nagy Tamás és Novák Előd (nem a város 2 fideszes képviselőjéről van szó) is felszólalt, számos írásbeli kérdést nyújtottak be a jobbikos honatyák, így például 2013. április 16-án tizenhárman követelték az obeliszk eltávolítását a város két ötvenhatos mártírja kivégzésének 56. évfordulója alkalmából.
Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke már a mostani ciklusban is többször fordult Hende Csaba honvédelmi miniszterhez a pásztói és más a köztereinken megtalálható szovjet emlékművek eltávolításának előmozdításáért (ITT, ITT és ITT), melyből a liberális HVG éppen a mai napon "A Jobbik előkapta a szovjet emlékművek ügyét" címmel vont le helytelen következtetést.
Zoom
A folytatást már nem akarják. A Szabadság téri szovjet emlékművet évekig kordonnal védték
Az igazság, mint oly sokszor, ennél egyszerűbb: a Fidesz pártpolitikai célok mentén az önkormányzati választások hajrájára időzíti a pásztói szovjet emlékmű eltávolításának bejelentését, melyért csak vonakodva volt hajlandó tenni az elmúlt években.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyedüli hazai párt (számos civil szervezettel, így a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal és a Magyarok Világszövetségével egyetértésben) amely megalakulásától kezdve következetesen képviseli a szovjet megszállást dicsőítő köztéri emlékművek eltávolítását.
 (Kuruc.info)