Alább olvasható Budaházy György közleménye:
Tegnap, november 4-én véget ért az általam szervezett, október 23-tól kezdődő két hetes tiltakozás a Szabadság téri szovjet emlékmű ellen.
Először is szeretném megköszönni minden szervezetnek, nemzeti közéleti személyiségnek és minden hazafinak és honleánynak, aki a két hét folyamán részt vett a tiltakozásban, hogy jelenlétével segítette a demonstrációsorozat megtartását. Külön köszönet ifj. Hegedűs Lorántnak és családjának, hogy végig biztosította tiltakozó transzparensünknek az éjszakai megőrzését a Hazatérés templomának épületében.

Folytatásként a közeljövőben - reményeim szerint a teljes nemzeti oldallal karöltve - elindítok egy hivatalos kezdeményezést az emlékmű Szabadság térről való elkerülésének érdekében a területet tulajdonló V. kerületi önkormányzatnál és az emlékművet tulajdonló Fővárosi Önkormányzatnál. Már csak azért is, mert egy hónapja Sneider Tamás jobbikos képviselő kérdésére Hende Csaba honvédelmi miniszter - aki viszont az orosz-magyar hadisír egyezmény kapcsán illetékes az ügyben - maga jelentette ki, hogy a minisztérium minden segítséget megad az ilyen emlékművek áthelyezéséhez, de a területileg illetékes önkormányzatoknak kell azt kezdeményezni.
Közeledik 2016. október 23., 1956-os szabadságharcunk 60 éves évfordulója, addigra az elbontással kapcsolatos procedúrának le kéne zajlani, majd 2018. március 15-re, az 1848-49-es szabadságharc 170 éves évfordulójára felavatásra kerülhetne a helyreállított tér, akár a szovjet obeliszk helyén az 1800-as évek végén oda megálmodott, magyar szabadságküzdelmek emlékművével.
Hiszem, hogy sikerülhet!
Az utolsó nyilatkozatok a tüntetéssorozatból:
Sziva Balázs (Romantikus Erőszak):
Dr. Gaudi-Nagy Tamás (NJA):
Összeállítás a legfontosabb kijelentésekből, megállapításokból: