A jövőben is számít a Miniszterelnökséget vezető miniszter Zoltai Gusztáv tanácsaira. Lázár János a Hír TV kérdésére azt mondta, meghosszabbítják a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatójának tanácsadói szerződését.
A Parlament Vadásztermében meggyújtották az első hanukagyertyát a Zsidó Közösségi Kerekasztal szerdai ülésén. Zoltai Gusztáv most is Lázár János mellett ült, és a kancelláriaminiszter szerint a jövőben is ott lesz a helye:
– Sok kritikát kaptam a politikai harcostársaktól, szövetségesektől, sőt a politikai vetélytársaktól is, de az ember egy ilyen döntésért vállalja a felelősséget. Nagyon sokat segített nekem az elmúlt fél esztendőben, sok probléma megoldásában és megértésében.
– Azt lehet tudni, hogy milyen díjazásért dolgozik?
– Ugyanolyan díjazásért dolgozik, mint bármelyik miniszterelnökségi tanácsadó.
Zoltai Gusztáv havi bruttó egymillió forintot kap a miniszterelnökségtől. Azt mondta: jövőre is vállalná a feladatot. „Azok, akik támadtak engem, remélem, hogy nem feltételezik rólam, hogy nem a zsidóság érdekeit fogom képviselni. Nekem ez a feladatom. A huszonöt év alatt megismertem belső és külső problémákat” – mondta a miniszteri tanácsadó.
Az ülésen a rendőrség és az igazságszolgáltatás kapta a legtöbb bírálatot. A Mazsihisz elnöke szerint az "antiszemita bűncselekményeknél" lassú az eljárás. „Nagyon sok közösség elleni bűncselekménynek a feljelentése elindul, és ezek utána meg szoktak akadni, a jog gyakorlatban nem mennek végig ezek az ügyek, ezt tettük szóvá. Erre statisztikai adatot is mutattunk be” – fogalmazott Heisler András.
A Zsidó Közösségi Kerekasztal szerdai ülésén, melyen részt vett az igazságügyi miniszter, valamint a Legfőbb Ügyészség, a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság vezetése is, nem tárgyaltak a Sorok Házáról, a Miniszterelnökség tervei szerint 2015-ben átadhatják az intézményt.
(Hír TV nyomán)