A budapesti Szabadság téri Hazatérés református templom adott otthont 2014. február 28-án a II. Nemzeti Radikális Népesedési Konferenciának, amelyen a meghívott előadók többnyire a magyar népesség számának drámai fogyásáról, a magyar családok helyzetéről, a népességfogyás megállításának szükségességéről és az ez irányú teendőkről fejtették ki véleményüket.
Dr. Téglás Imre, az Alfa Szövetség elnöke kijelentette: a szovjet és az amerikai hatalmon kívül jelenleg más erőknek is érdekében áll a népesedéspolitikai fegyver bevetése Magyarországon. Novák Előd, a Jobbik alelnöke megfogalmazta, hogy hazánkban a nyugdíjrendszerhez hasonlóan a családtámogatás összegét is inflációkövetővé kell tenni. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere előadásában arról tájékoztatott, hogy az általa vezetett település határában csak az idén legalább 30 ezer illegális migráns lépte át a magyar határt. Ifj. Hegedűs Loránt lelkész kijelentette: a Kárpát-medencei magyar népelem erősödésére magyar érdekű befogadó politikára van szükségünk. Balczó András, a Nemzet Sportolója szerint a papok nem mernek szólni a fennálló rend ellen, s ezért egy új Mindszenty József, Ordass Lajos és Ravasz László eljövetele jelentené a megoldást a bajokra.
Zoom
A népesedési konferencia hallgatósága
A Budapest, Szabadság téri Hazatérés református templom altemplomában kialakított Szabó Dezső Színpad nézőterén megtartott II. Nemzeti Radikális Népesedési Konferencia vendégei között volt a többi között Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt egyik országos alelnöke, Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője, Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt egyik országos alelnöke, dr. Popély Gyula felvidéki történész, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, Budaházy György nemzeti politikus, Vári-Kovács Péter színművész, Simó József előadóművész, a Czegei Wass Alapítvány elnöke, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának képviselői és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai. A konferencia szervezője és levezetője Budaházy Edda volt.
Zoom
Budaházy Edda csecsemővel a konferencián
Dr. Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke, a konferencia első előadója először a saját életéről beszélt. Elmondása szerint feleségével az idén decemberben a tizenegyedikként világra jövő gyermeküket üdvözlik, amiért nyilvánosan köszönetet mondott hites társának. A Téglásy nemzetséggel együtt üzenem a magyarok nemzetének: Kegyelmet a magzatunknak, békét az anyaméhben!
Dr. Téglásy Imre ezután A biopolitika háború, csak más eszközökkel című előadásában arról szólt, hogy az Ószövetség ismert versét átfordítva modern korunkban egyesek azt vallják: ne szaporodjatok és ne sokasodjatok! Az Amerikai Egyesült Államokban 1974-ben keletkezett a Nemzetbiztonsági emlékeztető elnevezésű, sokáig szigorúan titkos amerikai dokumentum, amelyben lefektetik, hogy Washington miképpen kívánja befolyásolni bizonyos térségek, országok népesedéspolitikáját. Magyar világunkra áttérve az előadó előbb idézte Mindszenty József bíborosnak 1962-ben, az abortusz 1956-ban történt legalizálása után kifejtett véleményét: "Ne engedjétek az orosz érdekeket a magyar anyaméhekig hatolni esküszegő orvosok és gyógyszerészek keze által!". De meg lehet cserélni a szöveget a következőképpen: "Ne engedjétek az amerikai érdekeket a magyar anyaméhekig hatolni esküszegő orvosok és gyógyszerészek keze által!" Márton Áront, Erdély püspökét is idézte az Alfa Szövetség elnöke. Erdély szentéletű egyházfője jól tudta, látta, hogy a háború az anyaméheken belül is zajlik, mert kimondta: "Erdélyt azok a román asszonyok hódították meg, akik szültek, és azok a magyar asszonyok veszítették el, akik nem szültek". Az előadó hangsúlyozta: a jelenlegi Magyarországon másféle nagyhatalmaknak is vannak érdekei, képesek alkalmazni velünk szemben a népesedéspolitikai fegyvereket, mondta, de nem kívánta konkréten megnevezni ezeket a hatalmakat. Dr. Téglásy Imre előadása végén a hallgatóságtól - mintegy biztatásként az egész magyarságnak - az "Életre fel!" bátorítással búcsúzott el.
Zoom
Dr. Téglásy Imre
Budaházy Edda, a konferencia szervezője és levezetője összekötőszövegében megemlítette: az európai népekre rákényszerítik az asszimilációt, miközben nem kérdezik meg őket arról, hogy kívánják-e a bevándorló tömegeket, vagy nem. A magyar kormány tisztában van-e azzal, hogy a népesedés terén nálunk mennyire súlyossá vált a helyzet, de vajon mit tesz azért, hogy ez a nép ne haljon ki?", tette föl a kérdést.
Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt országos alelnöke, a Magyar Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnöke fölszólalásában igyekezett megválaszolni Budaházy Edda fentebbi kérdésére is. A jobbikos politikus egyelőre nem dicsekedhet tíz gyermekkel, mint az előtte felszólalt dr. Téglásy Imre, vagy éppen tizenkettővel, mint a konferencia utolsó előadója, Balczó András, de fiatal kora ellenére már három gyermek édesapja. Novák elöljáróban elmondta: a Jobbik programjának kidolgozásakor javasolta, hogy hazánk legnagyobb gondjaként a népességfogyás legyen nevesítve. A politikai vezetést most arról kell meggyőzni, hogy a népességfogyást tényleg ismerje el Magyarország legnagyobb problémájának. Ha a politikai vezetés ezt beismerné, akkor forráshiányra hivatkozva nem szavazhatná le sorozatosan a népességfogyás megállítását célzó jobbikos javaslatokat, mondta Novák Előd, majd az Iránytű Intézet közvélemény-kutatási eredményét ismertetve közölte: a megkérdezettek többsége úgy véli, hogy a jelenlegi népességfogyás, az elöregedés folytatódása esetén a nyugdíjrendszer és az egész államháztartás nem lesz fenntartható, ezért a népességfogyás valóban hazánk legnagyobb problémája.
Elegendőek-e a kormánynak a népességfogyás feltartóztatását célzó intézkedései? - tette föl a kérdést Novák Előd, majd válaszként hangsúlyozta: az utca embere is úgy gondolja, hogy bizony a kormány jelenlegi családpolitikája nem elegendő a magyarság legnagyobb problémájának kezeléséhez. Az Iránytű Intézet az érvényben levő abortusztörvényről is megkérdezte a közvéleményt, de a válaszadók több mint kétharmada úgy vélekedett, hogy a mostani magzatvédelmi törvény helyénvaló. A Jobbik azonban nem nyugszik bele, s követeli a törvény módosítását, szigorítását, már csak azért is, mert a fölmérés szerint a törvény szigorítását leginkább a nemzeti ellenzéki párt szimpatizánsai szeretnék elérni - mondta a politikus.
Kormánypárti politikusok hozakodnak elő, hogy tavaly 1,3-ról 1,4 százalékra emelkedett a termékenységi ráta Magyarországon, csakhogy ez még mindig messze van a szinten tartáshoz szükséges 2,1-es rátától, emlékeztetett Novák Előd, majd megállapította: Az 1,4-es mutató igen csalóka, mert ha ebből levesszük a cigányság mutatószámát, akkor körülbelül egy százalékos, vagy ez alatti a magyarság termékenységi rátája. Ez nem rasszizmus a részünkről, mert a cigány a románhoz, az ukránhoz és a szlovákhoz hasonló jogállású kisebbség Magyarországon, saját maguk alakítanak kisebbségi önkormányzatokat. Örülnénk a kettős identitásuknak, ám számos esetben azt tapasztaljuk, hogy magyarellenesek, vagy legalábbis nem rendelkeznek magyar identitással.
Zoom
Novák Előd
Programjában a Jobbik hitet tesz a négygyermekes családmodell mellett, mondta a képviselő, majd fölemlítette a kormány mulasztásos bűneit. Ilyen például a gyermekneveléshez szükséges árucikkek legalább öt százalékra történő áfacsökkentése. Öt százalékra kellene csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját is, amit 2009-ben ellenzékben még a Fidesz is szorgalmazott, ám kormányra kerülése után nem hajtott végre. Államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési programot is ki kellene dolgoznia a kormánynak azért, hogy itthon alakulhassanak magyar családok a külföldre menekülés helyett. A szociális kártya bevezetését is említette a jobbikos politikus, mert ezzel módszerrel a szülők nem költhetnék a pénzt a gyermeknevelést nem érintő igényeikre, szenvedélyeikre. A családi adókedvezményt több más adónemre is ki kellene terjeszteni, hogy azt az alacsonyabb keresetű dolgozók is igénybe vehessék. A negyedik gyermek után is emelni kellene gyermekenként a családi adókedvezmény összegét, mert ezzel a négygyermekes családmodell indokolt megbecsülését is érvényesíteni lehetne. A második gyermek utáni családi adókedvezményt is növelni kellene, mert a nagycsaládhoz a két gyermeken keresztül vezet az út, de jelenleg nem az a legnagyobb gond, hogy a háromról nem lépnek a négyre, hanem az, hogy az egyről nem jutnak a kettőre. Már régóta halljuk, hogy a második gyermek utáni tízezer forintos adókedvezményt húszezerre emelik, de eddig ez is csak ígéret maradt, mondta Novák Előd.
A jobbikos politikus fontos, megteendő stratégiai lépésnek nevezte, hogy a nyugdíjhoz hasonlóan a családtámogatás összegét is inflációkövetővé tegyék. Sajnálatosnak nevezte, hogy a mindenkori kormányok inkább előnyben részesítik a hatalmas szavazótábornak számító nyugdíjasokat, mint a kisgyermekek érdekét, hiszen utóbbiak nem rendelkeznek szavazati joggal. Jogos igény, hogy inflációkövető legyen a nyugdíjrendszer, de akkor a családtámogatást is azzá kell változtatni, már csak azért is, mert évről évre csökken a különféle családtámogatások reálértéke, állapította meg Novák Előd, majd kijelentette, hogy a Fidesz által bevezetett bölcsődei gondozási díjat is ideje lenne eltörölni. A kimutatások szerint azokban a családokban, rendszerekben, társadalmakban növekszik a gyermekvállalási kedv, amelyekben jelentős a nők részvétele a munkaerőpiacon, magyarán ahol több nő dolgozik. Ezért meg kell adni a nőknek a munkavállalás lehetőségét, akár a főállású anyaságot is.
A népességcsökkenéssel együtt járó elöregedő társadalomban nem lesz fenntartható a nyugdíjrendszer és az egész államháztartás. A nyugdíjjárulékot leginkább befizető 19 és 59 életév közötti állampolgárok létszáma várhatóan ötödével csökken 2041-re, míg a hatvan év felettieké egyharmaddal növekszik. Magyarán, átalakul az eltartók és az eltartottak aránya. A hatvan év felettiek száma 2050-re várhatóan meghaladja a 25 és 59 év közötti emberekét, akik harminc százalékkal kevesebben lesznek, mint ma. Éppen ezért kell a kormánynak szembenéznie a népességfogyással, a magyarság legnagyobb problémájával, amelyet már a társadalom többsége is észlel. A kormányt a kialakult helyzetben rá kell kényszeríteni a komoly lépések megtételére a radikális változás érdekében a család- és népesedéspolitika terén, szögezte le beszéde végén Novák Előd.
Vajon miért engedik meg, hogy Európába áramoljanak a teljesen idegen kultúrájú és etnikumú népcsoportok? Milyen logika alapján állítják egyesek azt, hogy ezek az idegenek majd pótolják a népességfogyás során eltűnő európaiakat? Talán jó adófizetőkké, jogkövető állampolgárokká válnak ezek az emberek? - tette föl az újabb kérdéseket Budaházy Edda, majd önmaga kérdésére megválaszolva kijelentette: a multinacionális cégeknek teljesen mindegy, hogy milyen a bőrszíne a jövevénynek, számára az a fontos, hogy megvásárolja a plazmatévét és a kábítószert.
Toroczkai László, a déli határ menti Ásotthalom 2014-ben újraválasztott polgármestere, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapító elnöke és Budaházy Györggyel együtt a Hunnia Mozgalom alapítója, előadásában a konferencia szervezőinek fölkérése értelmében az illegális migrációról is beszélt, s ennek megfelelően fölszólalásának ezen részleteiről számolunk be. Toroczkai László a Csongrád megyei Ásotthalom polgármestereként naponta szembesül az illegális határsértéssel, s amint megtudtuk tőle, csak 2014-ben mintegy negyvenezer illegális migráns Ásotthalom határában lépet az Európai Unió területére, s ebben csupán az olaszországi Lampedusa szigete előzi meg a dél-magyarországi települést.
Toroczkai László röviden kitért a népességfogyás kérdésére is, s leszögezte, hogy annak legfőbb előidézője az önzés, a magyarok közti valódi szolidaritás hiánya. Ha nem működik a családi, társadalmi szolidaritás, nincs összetartó erő, akkor nem születnek gyermekek. A szolidaritás szükséges ahhoz, hogy a régi, hagyományos, többnemzedékes családmodell fennmaradhasson, vagy újraéledhessen, jelentette ki a szónok. Az Európába irányuló migrációval kapcsolatban sok szó esik mostanában az iszlámról, s ezért az előadó megjegyezte, hogy a népfogyatkozás ügyében komoly felelősséggel bírnak a magyar történelmi egyházak. A legnagyobb probléma az egyes magyarok önzése, a gyermekvállalás elodázása, mondta Toroczkai László.
Zoom
Toroczkai László
A polgármester elmondta: Ásotthalomnál tavaly mintegy negyvenezer, de az idén már eddig is harmincezer illegális határátlépő érkezett magyar területre. Tavaly szeptember óta fölgyorsult ez a folyamat, s naponta általában három-négyezer határsértő érkezik a településre. A legnagyobb gondot az okozza, hogy az Európai Unió 2012 óta megköveteli, hogy ne vegyék őrizetbe az illegális határátlépőket, s ennek köszönhetően Ásotthalom magyarjai megismerhetik például a koszovói megélhetési migránsokon kívül a szíriai keresztény menekülteket, s az utóbbiaknak természetesen segítenünk kell. A határátlépők harmadik csoportja a liberalizmusra vágyó személyek, mint például az Iránból érkező homoszexuálisok, akiket otthon nem nagyon kedvelnek a perzsa állam muszlim hatóságai. Toroczkai László elmondta még, hogy a határvidéken szervezetten működnek a "sétáltató embereknek" is nevezett, a terepet jól ismerő csecsen, pakisztáni és más nemzetiségű embercsempészek.
Ifj. Hegedűst Loránt, a "nemzet lelkésze", a konferencia házigazdája fölszólalásának elején köszönetet mondott Budaházy Eddának a konferencia megszervezéséért és annak levezetéséért. Édesapját, a népességfogyás elleni küzdelem ismert személyiségét, a néhai Hegedűs Loránt püspököt idézte föl a konferencián, majd megemlítette, hogy egykori szolgálati helyén, a hidasi református közösségben, a bukovinai székelyek körében még nem volt kérdés a gyermekáldás. Hegedűs püspök később észrevette a "végveszélyérzés nélküli önpusztítást", amiképpen a két esztendeje elhunyt nagy író, Fekete Gyula a Véreim, magyar kannibálok című művében, mondta ifj. Hegedűs Loránt és ehhez hozzátette, hogy most, korunkban is, kormányzati szinten is megvannak ennek a jelenségnek a felelősei.
A legutóbbi adatok szerint Magyarországon csökkent a magzatgyilkosságok száma az elmúlt esztendőben, de ne gondoljuk azt, hogy a magyar társadalom szellemi, erkölcsi, tudati állapota alapvetően jó irányba terelődött, mert ennek a csökkenésnek az oka a szülőképes nők számának csökkenése, mondta a lelkipásztor. Ami pedig az Orbán Viktor évértékelő beszédéből is megismert 1,4 százalékos szaporodási rátát illeti, először is hangsúlyozzuk, hogy a magyarsághoz való tartozást nem származás, hanem vállalás alapján kell definiálni. Ám nem mindegy, hogy ez a vállalás szívből vagy színből történik. A magyarsághoz való tartozás tekintetében életvitelről, meghatározó életfölfogásról van szó. Németh László a Kiforgatnak a múltunkból című 1939-es cikkében a Szent István-i befogadó állam történelemhamisító líráját elemezve fogalmazza meg azt, hogy szeretne olyan helyzetet, mint amilyen Szent István többnyelvű államában volt, amikor a kisebbség a hazafiság álarca alatt nem hazudhatta át magát a többségbe, idézte a lelkész a XX. század nagy magyar gondolkodóját, majd föltette a kérdést: "Hol vagyunk már attól, hogy a kisebbség a hazafiság álarca alatt kívánná a többséghez tartozónak hazudni magát? Ehelyett azt mondja: kisebbségi vagyok, de tekintsetek engem többséginek, én diktálok, határozom meg a ti identitásotokat is, s ha valami nem tetszik, kívül tágasabb."
Ifj. Hegedűs Loránt ezután - akárcsak az előtte felszólalt Novák Előd, csak más szempontból megközelítve - alaptalannak nevezte Orbán Viktornak a tavalyi 1,4 százalékos szaporodási ráta miatti "hamis lelkesültségét". Az 1,4 százalékos, vagy ezt felülmúló eredmény ugyanis nem a magyarság, hanem döntően a cigányság szaporodási rátája. Nem állítom azt, hogy a cigány nem érezheti magát magyarnak, azt sem mondom, hogy csak színből és nem szívből lehet magyar. Ám abban biztos vagyok, hogy a hatalmon levőknek, és döntően a mindenkori, a miniszterelnöki és a miniszteri bársonyszékbe a saját klientúráját beleültető háttérhatalomnak köszönhetően a legnagyobb lélekszámú stigmatizált kisebbség nem kíván azonosulni a magyarsággal, nem kívánja értékelni a magyarság történelmi, kulturális múltját, figyelmeztette hallgatóságát a lelkipásztor, majd reményét fejezte ki, hogy a saját egyházának bírósága ezúttal előveszi őt az eddig is többször hangoztatott megállapításáért: "A legnagyobb lélekszámú stigmatizált kisebbség szubkultúra alatti tenyészetének bűnözői rétegéhez tartozó egyedeket uszítják az őshonos államalkotó nemzet tagjaira", jelentette ki a lelkész a hallgatóság hangos tetszésnyilvánítása mellett.
Zoom
Ifj. Hegedűs Loránt
A cigányság megélhetési gyermekgyártásának felelőtlenségéhez képest már csak a mi végveszélyérzet nélküli önpusztításos felelőtlenségünk a nagyobb, mert amiképpen az édesapám, és Márton Áron is hirdette: "Azé az ország, aki teleszüli" - mondta ifj.Hegedűs Loránt, majd rátért az egyházaknak a népességfogyás terén betöltött vagy éppen be nem töltött szerepére, mulasztásaira, amire főleg azért lenne szükség, mert az őshonos államalkotó nemzet már statisztikai értelemben is kipusztulásra van ítélve. Megemlítette, hogy a vészes népességfogyás megállítására, az okok föltárására az édesapja, Hegedűs Loránt püspök, az író Fekete Gyula, Téglásy Imre, Balczó András és mások már régebben meghirdették a küzdelmet, ám a Budaházy Edda által most elindított, alulról jövő népi kezdeményezésére eddig még nem volt példa Magyarországon. Az egyházakat hibáztatva a lelkész kijelentette, hogy a népességfogyásban rejlő veszélyt, magát a folyamatot az egyházak vezetői nem veszik tudomásul, mintha nem is a Szentháromság Istenét szolgálnák. Hogy miért volt, van ez így? Azért, mert az egyházat maga alá gyűrte a világi hatalom. Ravasz László püspök élete vége felé úgy vélte: legnagyobb tévedése az volt, hogy lehetségesnek tartotta az egyház megújulását a társadalom és a politika megújhodása nélkül. Nem lehetséges, mert az egyházakat maga alá gyűrte a totalitárius államhatalom. Ez az örökség az egyházakon belül manapság is zavartalanul tovább él, mert ezzel az állami egyházügyi hivatalos besúgó múlttal nem hajlandó szembesülni az egyházi vezetés, mondta ifj. Hegedűs, majd kiemelte, hogy egyetlen püspök tartotta fontosnak ezt a szembesülést, az édesapja, Hegedűs Loránt, aki a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökeként az egyházkerületi közgyűléssel szabályrendeletet alkotott, amelynek értelmében az egyes egyházi tisztségek betöltését önátvilágításhoz kötötte. Csakhogy ezt a lehetőséget végül leszavazták, ezért kézben tartott személyek sorával van dolgunk, a cionista gyökerű, szabadkőműves ügynöki hálózat rátelepedett az egyházakra.
A magzatvédelem terén az anyaszentegyház hallgatott az Antall-kormány idején, pedig akkor, az úgynevezett rendszerváltás idején lett volna lehetősége szót emelni, megvolt a lélektani pillanat, mert a társadalom többsége tényleg arra gondolt, elhitte, hogy itt valóban változás következik be. Az egyház azonban nem adott ki egyetlen körlevelet, nyilatkozatot sem. De amikor ennek hangot kellett volna adni az egyes magzatvédelminek hazudott törvénymódosítások idején, az egyház mélyen hallgatott a vétkesek közt cinkos, aki néma alapon. Nem születtek állásfoglalások a magzatvédelem ügyében, sőt a KDNP politikusai hangadói voltak ezeknek a kártékony törvénymódosításoknak, s ezért ezek az emberek nem nevezhetők keresztényeknek és nincs közük a magyar nemzethez sem. Nem volt szigorítás, életpárti törvényhozás a rendszerváltás után, sorsdöntő pillanatokban az egyház nem foglalt állást, a kommunikáció lehetőségeit nem állította, állítja az életpárti kezdeményezések ügye mellé, s ezzel párhuzamosan az egyház kommunikációja nem foglalkozik a katasztrofális népességfogyással és a bevándorlással, állapította meg ifj. Hegedűs.
A mostanában sokat és sokak által hangoztatott vélekedéssel ellentétben a református lelkész szerint jelenleg nem az iszlám Európa legnagyobb ellensége, hanem az a hatalom, amely a muszlim veszélyt, az elnéptelenedést, a totális lelki, szellemi káoszt, a népek, nemzetek körében észlelhető identitásválságot előidézi és a totális tudati agymosást végzi. Magyarország esetében ez a hatalom a cionista állam, jelentette ki a lelkész a hallgatóság fölcsattanó tapsa közepette. "A cionista állam elsőrendű érdeke az őshonos államalkotó népesség fogyasztása, rohasztása és elűzése a szülőföldjéről. Simon Peresz országhódító deklarációját ugyanis máig nem vonták vissza, pedig megkérdőjelezhetetlenül elhangzott. A világi vagy egyházi vezetők még csak magyarázatot sem mertek kérni az elhangzottakért. Egyedül én voltam az egyetlen egyházi személy, aki Peresz szavaira megadta a megfelelő választ, mondta ifj. Hegedűs Loránt.
A pénzhatalmat szolgáló szenvedéskultusz megtöri a magyarság lelkierejét, lelkiségét, miközben hitelteleníti a mi áldozataikat. Oda jutottunk, hogy a magyarságot ért rettenetek csupán lábjegyzetként jelenhetnek meg a Magyarországon írt és kiadott történelemkönyvekben. Az áldozati kultusz, a szenvedéskultusz egyházi hitelesítést is nyert. Pedig minden nép szenvedése valójában Krisztus szenvedésében nyeri el igazi értelmét. Csakhogy akik ezt a szenvedéskultuszt hitelesítik, igazolják, azok előtt rögtön megnyílnak az érvényesüléshez szükséges ajtók, jelentette ki ifj. Hegedűs Loránt, majd kiemelte: a népességfogyás egyik előidézője a magyar társadalom tagjainak hihetetlen önzése. Sokan anyagi szükséghelyzettel igazolják, hitelesítik azt, hogy nem vállalják a jövő nemzedékeket.
Zoom
Budaházy Edda
A nemzeti radikalizmus gyűjtőpártját kell hatalomra segíteni, hogy első sorsdöntő ténykedéseként megszigorítsa az abortusztörvényt. De még ez sem elégséges ahhoz, hogy megmaradjunk, hanem egyúttal magyar érdekű befogadó politikára is szükségünk van a ránk erőltetettel szemben. A magyar társadalom, a magyar nép, a magyar kultúra és a magyar nyelv e tekintetben hihetetlen integratív képességgel rendelkezik. Éppen ezért nekünk valójában nem a bevándorlóktól, hanem a háttérhatalom által Európára és Magyarországra kényszerített bevándorlástól kell tartanunk. Más szóval, nem attól a bevándorlótól kell félnünk, akit mi választunk azért, hogy vele a magyar népelem erősödjön a Kárpát-medencében. A velünk rokon turáni népelem jöhet szóba a bevándorlók megválasztásakor, mondta a lelkész. A turáni népek jó része manapság muszlim hitű, de amiképpen az iszlám képes offenzív módon téríteni, a kereszténység is megteheti ugyanezt Isten lelkének vezetésével. Mindenekelőtt azonban az őshonos államalkotó nemzetet kell magszerűen megmenteni, hogy legyen, aki asszimiláljon, legyen kihez asszimilálódni, jelentette ki ifj. Hegedűs Loránt református lelkész.
Balczó András, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó, tizenkét gyermek édesapja, a szónoki emelvényre lépve a jegyzetlapjára tekintve kijelentette: neki tulajdonképpen már nincs is miről beszélnie, mert az előtte fölszólalt ifj. Hegedűs Loránt mindazt elmondta, amit szeretett volna, "egymásután pöckölte ki az ő címszavait". Később a református lelkész, a konferencia házigazdája a hallgatóság nyilvánossága előtt tisztázta, hogy Balczó András volt az, aki ragaszkodott ahhoz, hogy utolsóként szólaljon föl.
Balczó András szokásához híven ezen a radikális népesedési konferencián is leginkább az istenhitről vallott nézetét, a saját vallásos meggyőződését osztotta meg a hallgatóságával, de mindenekelőtt szerényen megköszönte a szervezőknek, hogy négy nagyszerű előadó után ő is szólhat.
Zoom
Balczó András
A napokban azon gondolkodtam, hogy mit kellene nekem itt mondanom, amikor eszembe jutott, hogy a katolikus Biblia közepe táján van az ószövetségi Bölcsesség könyve és a Példabeszédek könyve. A Bölcsesség könyvének 3. fejezete szerint "Jobb dolog a gyermektelenség, mint az istentelen utódok". Vannak családok, ahol igen sok gyermek van, de sem a szülőknek, sem a gyermekeknek nincs semmi közük az Istenhez. Olyan ez, mint amikor bemegyünk egy sötét szobába azzal a szándékkal, hogy olvasni szeretnénk, de előbb a szemüvegünket és a könyvet keressük és csak végül a villanykapcsolót. A fordított sorrendet tartom helyesnek. Előbb az Isten országát és az ő igazságát kell keresnünk, s utána minden megadatik nekünk. A létszámbeli növekedésnél a lélek nem jelenik meg. A mai Magyarországon nagyon kevesen kiáltanak őszintén, elszántan az Istenhez. Jóisten pedig hegyezi a fülét, de nem hall semmit. Magyarországon az embereknek több mint kilencven százaléka nem kérdezi: Uram, mit akarsz tőlem, mit cselekedjek? Isten pedig szívesen segítene, fejtegette Balczó András.
Először meg kell térni az Istenhez, mert csak a gyarapodásra való gondolás nem vezet semmire, mondta Balczó András, majd ifj. Hegedűs Loránt előtte elhangzott véleményét más megfogalmazásban megismételve kijelentette: a legnagyobb lehetőség Magyarországon a keresztény egyházak kezében van, ám a sátán azokat helyezi pozícióba, akik ezt a lehetőséget megakadályozzák. Imádkoznunk kell az ébredésért, ám Jézus nélkül nincs ébredés, sorsunk problémáinak megoldása nélküle kilátástalan, mondta a sokszoros bajnok öttusázó, majd visszatért az egyházakhoz: "A papok eladják a lelküket, ha a szószékről soha nem mondanak olyasmit, amellyel a fennálló rend ellen szólnának. Pedig az elgyávulás alkalmatlanná teszi az embert tisztsége betöltésére. Az alkalmassá válás viszont kegyelemből jön. Amíg a papokban nincs meg a fölháborodás, addig a hívekben sem lesz meg. Majd ha ismét jönnek a Mindszenty Józsefek, az Ordass Lajosok és a Ravasz Lászlók, akkor lesz megoldás a bajokra", összegezte gondolatait Balczó András.
Hering József - Kuruc.info
Kapcsolódó: