Új cég kezeli Gyurcsány Ferenc milliárdos befektetéseit – írta a napi.hu. Dobrev Klára novemberben a HVG-nek a tanácsadói és termelői tevékenység szétválasztásával indokolta a változtatást.
Zoom
Új gazdasági társaságot alapított Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke – jelentette a napi.hu.
Az Altus Portfólió Kft.-t februárban jegyezte a bíróság 350 millió forint jegyzett tőkével, a cég ügyvezetője felesége, Dobrev Klára – idézte a portál a ceginfo.hu adatait. A kft. Gyurcsány vagyonkezelő cége, az Altus Befektetési Zrt. átalakulásával, abból kiválva jött létre, az Altus Portfólió Kft. viszi tovább a vagyonkezelést, míg az Altus Zrt. fő tevékenysége az üzletviteli, egyéb vezetési tevékenység lett.
A zrt. tulajdonában maradtak a tanácsadási tevékenység ellátásához szükséges eszközök, valamint a többségi tulajdonában lévő Altus-ConsAlt Kft., a vezérigazgató Dobrev Klára maradt – tették hozzá. Az Altus Portfólió Kft.-hez kerültek az értékes vagyonelemek, a Motim Zrt. és a Béta-Roll Zrt. részvényei, továbbá a BudaShen Kereskedőház Kft.
A változtatást novemberben a tanácsadói és termelői tevékenység szétválasztásával indokolta a HVG-nek Dobrev Klára, a zrt. vezérigazgatója. A korábban a hvg.hu-nak adott interjújában már beharangozott változtatás nyomán a kft. a cégvagyon 82,38 százalékát örökli (a 800 milliós eszközállományból 760 milliót, a 845 milliós saját tőkéből 805 milliót) – derült ki akkor.
(Napi.hu - HVG)