A Fidesz-kormány csak az erő, a számok nyelvén ért, ezért a mostani aláírásgyűjtési akciónkkal meg fogjuk mutatni: a társadalomban komoly akarat van, hogy a kormány változtasson a politikáján - jelentette ki a Jobbik elnöke szerdán Gyöngyösön.
Vona Gábor a sajtótájékoztatón hozzátette: Szóljon bele! elnevezésű akciójuktól több százezer aláírásra számítanak két hónapon belül. Kitért arra is, hogy a Fidesz durván beszűkítette a népszavazás intézményének lehetőségeit, ezért országos aláírásgyűjtési akcióval akar nyomást gyakorolni a kormányra a Jobbik.
A világhálón is alá lehet írni
Az utcai standok mellett a https://szavazas.jobbik.hu oldalon is gyűjti az aláírásokkal ellátott véleményeket a Jobbik négy kérdésben, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is jóváhagyta a kezdeményezést - tájékoztatta hírportálunkat Novák Előd, a Jobbik aláírásgyűjtési akciójának operatív vezetője.
Zoom
A Fidesz által elfogadott Alaptörvény szinte minden fontos kérdésben megtiltotta a népszavazást, ezért maradt a politikai  nyomásgyakorlást célzó aláírásgyűjtés (ez a politikai eszköz 2011-ben már hatásosnak bizonyult, ugyanis pl. amikor a devizahitelek ügyében indított aláírásgyűjtést a Jobbik, a Fidesz megijedt tőle, s amiatt lett első körben a végtörlesztés). A szavazás végeredményét nyilvánosságra fogjuk hozni, de a személyes adatokat nem adjuk át Kubatov Gábor pártjának, pusztán hivatkozási alap lesz a támogatók száma. Fontos a mobilszám és főként az e-mailcím megadása, mert azokra fogunk további információkat küldeni (kizárólag a négy kérdés ügyében) - közölte Novák.
Aláírni (szavazni) minden nagykorú, magyar állampolgárnak csak egyszer lehet akár papíron, akár a https://szavazas.jobbik.hu oldalon, ugyanabba az adatbázisba kerül, így a többször szavazókat kiszűrik.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(MTI - Kuruc.info)