Magyar hazaárulásért román gyöngédség
Aránytalanul korlátozta a magyar(országi) rendőrség a békés tüntetők gyülekezéshez való jogát 2002. december 1-jén – állapította meg a napokban a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság, amely emiatt kétezer eurós bírsággal sújtotta a magyar államot.

Annak idején azért alakult ki spontán tüntetés a Kempinski Hotelnél, mert a hazaáruló Medgyessy Péter (D-209-es kommunista ügynök) a megszálló románok akkori kormányfőjével, Adrian Nastase-vel koccintva ünnepelte Erdély elrablásának évfordulóját. A közben megbukott Nastase-val szemben azóta komoly büntetőeljárások vannak folyamatban korrupció miatt, és valószínűleg nem ússza meg a börtönt. Mivel Kurvaországban még nem történt rendszerváltás, D-209 egyelőre büntetlenül élvezheti rablott vagyonát.

A bíróság határozata körvonalazta a hatályos hazai jogszabályokban még nem szereplő spontán tüntetés fogalmát, amelyet a strasbourgi bírósághoz forduló három magánszemély ügyvédje, Grespik László alkotott meg és definiált.

A határozat szerint nem az a lényeg, hogy egy tüntetést bejelentettek-e, hanem az, hogy megőrzi-e békés jellegét – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az ügyvéd, aki úgy látja: a határozat nagy befolyással lesz a hazai törvényalkotásra és jogalkalmazásra is.

(Kuruc.info - Hír Tv - Szent Korona Rádió)