Megtámadtak egy rendőrt egy ajkai benzinkúton hétfőn, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadót elfogták.
A bántalmazott egy 30 éves ajkai főtörzsőrmester, körzeti megbízott.
Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője keddre ígért részleteket a történtekről.
(MTI)
Frissítés: azonosították az elkövetőt
A bedrogozott ámokfutó előbb a boltban randalírozott, majd nekiment egy tankolni érkező rendőrnek, és eszméletlenre verte. A dühöngőt csak hatan tudták leteperni - írja az Omega hírek.
Zoom
A portált egy olvasójuk értesítette arról, hogy valakit elfogtak a rendőrök Ajkán. Nagy volt a jelenlét a térségben, még a 8-as számú főutat is lezárták.
Zoom
Az olvasó szemtanúja volt, amikor Ajka belterületén, a strand közelében lévő Mol-kútnál hat rendőr letepert valakit, majd kezét-lábát szétvetve átvizsgálták. Az informátor állítja, a kúton minden tiszta vér volt.
- Öt rendőrautó vett körbe egy nagydarab férfit, aztán újabb két rendőrautó érkezett villogva - mondta.
Zoom
A portál helyszíni információi szerint az ajkai járőr éppen tankolt, amikor a fiatal férfi szinte önkívületi állapotban nekiesett. Ütötte-verte az egyenruhást, aki védekezni sem tudott. A szemtanúk szerint a férfi vélhetően drog hatása alatt őrjöngött. Az ájultra vert rendőr segítségére az egyik szemközti üzletből rohant ki egy eladó. A támadó, akiről a híroldal úgy tudja, szintén ajkai, és börtönviselt, miután megverte az egyenruhást, megpróbálta elkötni a rendőrautót. Az erősítés időben érkezett. De a férfi olyan erőben volt, hogy csak hatan tudták ártalmatlanítani. A rendőr súlyos sérüléseket szenvedett és mentő vitte kórházba.
Zoom
A helyi lap megtalálta a rendőrre támadó férfit: a 82-es születésű "F. Krisztián" a közelmúltban szabadult a börtönből, ahol erőszakos bűncselekmény miatt ült. A Facebookra feltöltött fotói kifejezetten arról árulkodnak, büszke a börtönévekre. Erejére a tudatmódosító szer hatása mellett a másik magyarázat, hogy évek óta bokszol, termete alapján nehézsúlyú ökölvívó.
Kitakarva kitették néhány fényképét is a Facebookról:
 
Zoom
Zoom
Zoom
Egy olvasónk jelezte: az "F. Krisztián" Fehér Krisztiánt jelent, Facebook-oldalán még elérhető néhány fénykép, egy részüket viszont valaki mostanra törölte már.
Zoom
Zoom
Zoom
(Kuruc.info)
2. frissítés: ő csak egy autót akart...
Őrizetbe vették azt a férfit, aki életveszélyesen bántalmazott egy rendőrt hétfő délután Ajkán - tájékoztatta a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-t.
Gulyás Ildikó közölte, hogy a Veszprémi Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást a 33 éves férfival szemben.
A szóvivő elmondta: a gyanúsított hétfő délután az egyik ajkai benzinkútnál beült egy tankoló személygépkocsi vezetőülésére. Ezt az ott tartózkodó járőr észrevette, és kiszállásra szólította fel. A férfi, miután kiszállt, a szomszédos kútnál álló rendőrautóhoz ment, hogy abba üljön be. A rendőr ezt meg akarta akadályozni, de a férfi ököllel többször megütötte. A gyanúsított azután sem hagyta abba a járőr bántalmazását, hogy az a földre került, emiatt a rendőr rövid időre eszméletét vesztette.
Gulyás Ildikó hozzátette, a gyanúsított eközben beszállt a rendőrautóba, ahonnan csak az eszméletét visszanyerő rendőr és időközben helyszínre érkező két kollégája felszólítására szállt ki. Azonban a bilincselésnek ellenszegült, és az egyik intézkedő rendőrt is megütötte. A rendőrök végül közös erővel bilincselték meg, és az erősítés megérkezéséig a földre fektették a férfit.
Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője hétfő este azt közölte, hogy a bántalmazott 30 éves ajkai főtörzsőrmester, körzeti megbízott életveszélyes sérüléseket szenvedett.
(MTI)
3. frissítés: Ajkán senki sem mert nyilatkozni a drogos bokszolóról, már a strandon elkezdte az ámokfutást - két híradórészlet: