Téglákkal dobáltak meg egy rendőrautót Röszkénél. Az M1 tudósítójának beszámolója szerint szerb embercsempészek lehettek, aki nehezményezték, hogy a hatóság nem hagyja őket dolgozni.
Több helyen megrongálták, átvágták, egy ponton pedig felgyújtották a határt védő kerítést Röszkénél a hétvégén – számolt be az M1 Híradó tudósítója hétfő reggel. Feltételezhetően szerb embercsempészek pedig reggel téglákkal dobáltak meg egy rendőrautót, majd visszamenekültek a jelenleg szerb megszállás alatt lévő területre. A tudósító úgy tudja, azt nehezményezték, hogy a hatóság "nem hagyja őket dolgozni".
Zoom
Egyébként ennyit ér a kormány híres drótkerítése
Csaknem 8800 betolakodó a hétvégén
Országszerte összesen 8792 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 2822, szombaton 3080, vasárnap 2890 volt az elfogottak száma. 36 gyanúsított ellen embercsempészés, 6 esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.
A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el - közölte a megyei főkapitányság szóvivője. Várkonyi Gergely elmondta, vasárnap 2637 embert, köztük 562 gyermeket tartóztattak föl, a legnagyobb - szír, afgán és pakisztáni állampolgárokból álló - csoport Röszke külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.
Több mint 50 ezer betolakodó érkezett csak augusztusban
Több mint 50 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra augusztusban, egyharmaddal több mint az előző hónapban - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorfolyamában.
Az adatok szerint júliusban még kevesebb mint 40 ezren lépték át illegálisan a jelenlegi magyar határt. Ez a szám augusztus 29-ig már az 53 ezret is meghaladta - mondták a Híradóban.
A Belügyminisztérium az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) folyamatos munkarendben, így hétvégeken is dolgozik. A regisztrációs eljárásban nincs fennakadás - tették hozzá.
(Híradó - MTI nyomán)
Frissítés: Híradós összefoglaló Európa ostromának vasárnapi eseményeiről
2. frissítés: Az embercsempészek azt kifogásolták, hogy a rendőrök nem hagyják őket dolgozni.
Az államhatárt őrző rendőröket dobálták meg feltételezhetően embercsempészek téglával szerb oldalról 2015. augusztus 31-én hajnalban, miközben szidták a rendőröket és azt kiabálták, hogy "nem hagytok bennünket dolgozni".
A szolgálati gépkocsi szélvédőjét és oldalát találták el, személyi sérülés nem történt. Az embercsempészek Szerbia irányába távoztak - fogalmaz a Police.hu.
Zoom
Zoom
Zoom
Kapcsolódó: