A Jobbik korábban azt közölte, hogy előállították azokat a tagjaikat és aktivistáikat, akik blokád alá vonták a tervezett Verseny utcai központi, ideiglenes szociális ellátó intézmény helyszínét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság később azt közölte: nem történt előállítás.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére azt közölte: munkatársaik nem sokkal délután négy óra előtt intézkedtek a Budapest VIII. kerületben található Verseny utcai piac területén, a Józsefvárosi Önkormányzat jegyzőjének felkérésére, a jegyző által kibocsátott birtokvédelmi határozat érvényesítése érdekében.
A rendőrök felszólították a magánterületen lévő embereket a terület elhagyására, akik ezt megtagadták. A járőrök ezt követően az érintetteket kikísérték a területről, majd igazoltatták őket. Előállítás nem történt - írták.
(MTI)
Korábban írtuk: Előállították a tranzitzónát blokád alá vonó jobbikosokat
A mai napon Stummer János budapesti regionális igazgatót és a fővárosi Jobbik aktivistáit előállították a blokád alá vont Verseny utcai piac területéről. A Jobbik álláspontja szerint rövid határidőn belül nem lehet olyan viszonyokat teremteni, amelyek alkalmassá teszik ezt a területet arra, hogy az ide telepítendő ideiglenes menekülttábor feloldja a Keleti pályaudvar tranzitzónájában kialakult kaotikus állapotokat - közölte a párt.
Amíg a Jobbik javaslatainak megfelelően nem valósul meg a teljes határzár, és létre nem jönnek a visszafordító állomások, addig a nemzetközi és hazai vonatközlekedés magyar utazóközönséget nem sértő átszervezésével párhuzamosan a hermetikusan lezárt Keleti pályaudvart korridorként használva kell működtetni annak érdekében, hogy a jelenleg illegálisan Magyarországon tartózkodó bevándorlók mihamarabb és az ország számára a lehető legkisebb terheléssel elhagyhassák az országot - teszik hozzá.