A közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység végzése miatt indulhat szabálysértési eljárás Novák Előddel, a Jobbik országgyűlési képviselőjével szemben. A politikus Papp Károly országos rendőrfőkapitány nemrég kifosztott lakása előtt őrködött ma egy kuvasszal az oldalán az önkéntesség jegyében, hogy felhívja a figyelmet a még a Teve utcai rendőrpalota közelében is fennálló bűnözésre - derül ki a nemzeti párt közleményéből.
Zoom
Papp Károlynál megállt az idő: még két hét sem telt el nála – kezdte ma délutáni sajtótájékoztatóját a XIII. kerületi Vizafogó sétány 2/D előtt Novák Előd. A Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor hiába ígérte nagyképűen 2010-ben, hogy két hét alatt rendet tesznek, ez még mára sem történt meg. Ezért különösen nagy hiba volt a pökhendi Fidesz részéről, hogy a Magyar Gárda betiltása után még a szabálysértési törvényt is kiegészítették – abszurd módon a tiltott prostitúció paragrafusa előtt – azzal, hogy aki közterületen a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, vagy ilyen látszatot kelt, szabálysértést követ el.
Novák leszögezte: az, hogy az országos rendőrfőkapitány lakóparki otthonát is kifoszthatták, annak a jele, hogy a rendőrség nem tudja ellátni feladatát, így önkéntes szerveződésekre igenis szükség volna, akár közbiztonsági-közrendvédelmi, akár árvíz- és más katasztrófavédelmi, akár határvédelmi feladatok ellátása céljából. Hiba annak a diktátumnak a fenntartása, hogy az előbbiek állami monopóliumnak minősülnek, inkább hatósági irányítás és ellenőrzés alatt kellene az önkéntes erőket becsatornázni; a Jobbik kormányra kerülve ezt fogja tenni.
"Bűnéért" vállalja a felelősséget
Novák Előd kijelentette: a mai, polgári engedetlenségnek is minősíthető önkéntes járőrözésének következményeit vállalja, mentelmi jogáról lemond.
Elfogadhatatlannak nevezte a Jobbik honatyája azt is, hogy a törvények előtti egyenlőséget sárba tiporva Papp Károly karóráinak megtalálása érdekében DNS-vizsgálatot is folytattak, ezért levélben a rendőrfőkapitányhoz fordul azzal a kérdéssel: a betörések mekkora részénél élnek ezzel?
Az Orbán Ráhel tavalyi esküvőjén történt eset volt az egyetlen telefonlopás, ahol az NNI genetikai vizsgálattal élt, még ha annak költsége több mint tízszerese is volt az eltulajdonított mobilkészülék értékének – emlékeztetett Novák Előd a belügyminiszterhez tavaly írt írásbeli kérdésére. Akkor abszurd módon 26 személyt kötelezett DNS-vizsgálatra az NNI Életvédelmi Osztálya, megalázó módon csak a felszolgáló személyzet tagjai közt keresve a tettest, a népes vendégsereg körében nem. Most hasonló közfelháborodást kelt, hogy a gazdagok kormányának regnálása alatt ismét kettős mércét alkalmaz a nyomozó hatóság, hiszen hétköznapi emberek hasonló sérelmei esetén esély sincs genetikai vizsgálatra – zárta sajtótájékoztatóját Novák Előd, majd kutyás őrjáratra indult.
(Kuruc.info)